Baschet: Steaua, eșec în fața superstarurilor de la Kuban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Popescu trăieşte la Steaua Turabo o a doua tinereţe
Bogdan Popescu trăieşte la Steaua Turabo o a doua tinereţe

Steaua Turabo București a pierdut la o diferență de 19 puncte partida din deplasare cu Lokomotiv Kuban Krasnodar, scor 78-59 (15-11, 19-17, 21-18, 23-13), în a treia etapă din grupele Eurochallenge Cup, a treia competiție ca valoare din baschetul european intercluburi.

Foștii piloni de bază ai naționalei României, Virgil Stănescu, Virgil Căruțașu și Bogdan Popescu au fost singurii remarcați într-o înfrângere care nu afectează foarte mult șansele de calificare în primăvara europeană.

Stănescu a marcat 14 puncte și a adăugat evoluției sale 6 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții, Popescu a contribuit tot cu 14 puncte iar Căruțașu a fost la doar două lungimi de un double-double, 10 puncte, 8 recuperări.

Steaua a cedat definitiv partida în ultimul sfert de joc, atunci când un run de 11-2 al gazdelor a dus scorul de la 58-49 la 69-51. Kuban avea să se distanțeze și la peste 20 de puncte, după coșul de trei al lui Jeretin, care a modificat tabela la 76-54.

Jeremiah Massey, fostul star al celor de la Real Madrid a fost cel mai bun om al rușilor, cu 15 puncte și 14 recuperări, alți trei componenți ai gazdelor depășind granița celor 10 puncte marcate: Wilkinson 15, Chalmers 14 și Tucker 11.

Ultimii doi sunt, alături de Massey, vedetele echipei. Alando Tucker a jucat timp de trei sezoane în NBA, la Phoenix Suns și Minnesota Timberwolves iar Chalmers un sezon la Los Angeles Clippers, ambii trecând pe la echipe de top din Europa.

Steaua a menținut disputa echilibrată în prima parte, în special prin apărarea excelentă, scorul la pauză fiind 34-28. Bucureștenii s-au apropiat la doar două puncte în debutul sfertului al treilea, însă nu au avut forța necesară să preia conducerea pe tabelă. Kuban a avut un forcing de 7-0 pe finalul părții a treia și a intrat în decisive cu un avantaj de 11 puncte, 55-46.

Steaua va întâlni în următorul meci pe Dinamo Moscova, pe teren propriu, la 7 decembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite