Baschet: Steaua şi Asesoft, debut în Eurochallenge

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Steaua Turabo Bucureşti şi Asesoft Ploieşti vor susţine astăzi meciurile tur din cadrul manşei preliminare a FIBA Eurochallenge Cup, a treia competiţie ca valoare în baschetul masculin european.

Steaua va întâlni pe teren propriu pe BC Kiev, semifinalistă în sezonul trecut în campionatul Ucrainei şi sfertfinalistă în Eurochallenge Cup. Steliştii au un moral excelent înaintea partidei cu ucrainienii, după calificarea în sferturile de finală ale Cupei României şi speră să-şi folosească principalul atu, experienţa, în faţa unei echipe extrem de tinere. Kiev are doar 3 jucători peste 22 de ani în lot, iar cel mai tânăr component al echipei are doar 16 ani, media de vârstă fiind de 22,2 ani.

Partida dintre Steaua şi BC Kiev se joacă de la ora 20.00 la Sala Regimentului de Gardă "Mihai Viteazul" şi este transmisă în direct de TVR 2. Returul se va disputa la Kiev la 6 octombrie.

Asesoft, din nou cu urainienii
Pentru a treia oară în ultimele cinci sezoane, Asesoft Ploieşti va da piept cu o formaţie din Ucraina în competiţiile europene, urmând să întâlnească BC Khimik Yuzhny. Prahovenii speră să mai echilibreze bilanţul cu vecinii de la nord, o victorie şi trei înfrângeri, în faţa unei echipe care în sezonul trecut nu a prins playoff-ul în Superliga ucrainiană.

Khimik a obţinut cea mai bună performanţă din istoria clubului în sezonul 2005-2006, tot în Eurochallenge, când a jucat finala, pierdută în faţa ruşilor de la Ural Grat Perm.

Khimik-Asesoft Ploieşti se joacă de la ora 18.00, la Yuzhny. Manşa retur va avea loc la Ploieşti, la 6 octombrie.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite