Baschet: Rovinari, victorie ca în filme!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Energia Rovinari a câștigat cu 78-77, pe teren propriu cu CSM București în ultimul meci al etapei a 17-a a Diviziei A la baschet masculin. Porter Troupe a marcat o aruncare liberă după expirarea timpului regulamentar de joc pentru a aduce victoria echipei sale după un final de thriller.

Jamaal Smith a marcat doua aruncari libere pentru a duce scorul la 77-74 pentru oaspeți când mai erau aproape două minute de joc. Aveau să fie ultimele puncte pentru CSM în această partidă, iar gazdele de la Energia Rovinari aveau să-i poarte pe fanii din pragul disperării pe culmile extazului.

Nikolic a transformat o singură aruncare liberă pentru 75-77, Santana a greșit o pasă iar Darby a punctat pe un atac rapid pentru Energia, 77-77 când mai erau 90 de secunde de joc. Maciej Bigus și Viorel Mocanu s-au apărat excelent la Branislav Tomici sub panou și gazdele au obținut posesia cu 51 de secunde rămase de joc.

Troupe este faultat, dar ratează ambele aruncări libere. Mocanu reușește însă o uriașă recuperare ofensivă, iar Bigus este faultat pe următoarea posesie a gazdelor. O sală întreagă oftează la unison după ce pivotul echipei lor favorite ratează ambele libere cu 14 secunde rămase de joc.

Bucureștenii au prima șansă la victorie, însă Mihai Paul se grăbește inexplicabil și aruncă de la trei puncte când mai erau șapte secunde joc, dintr-o poziție dificilă, din colțul terenului. Nikolici îl lansează pe Porter Troupe se lansează într-o cursă nebună către inel și este faultat chiar la expirarea timpului de joc.

Două aruncări libere. Tensiunea este incredibilă și americanul ratează prima aruncare. Spectatorii se prăbușesc în scaune. Banca de rezerve a Energiei e în colaps în timp ce dincolo, bucureștenii strâng puternic din pumni. Troupe lansează ultima aruncare liberă, mingea se plimbă haotic pe inel și în cele din urmă trece prin plasă pentru a aduce victoria gazdelor.

Darby și Nikolic au fost principalii marcatori pentru gazde, cu câte 19 puncte, sprijiniți de către Lupusavei și Bigus, fiecare cu câte 12.

Americanul Jamaal Smith a realizat 26 de puncte, alături de 5 pase decisive, pentru CSM iar Francis Kraemer a adăugat 19.

Bucureștenii rămân în continuare în lupta pentru playoff, pe locul șapte, cu 9 victorii și 8 înfrângeri, la egalitate cu CS Otopeni în timp ce Energia Rovinari este pe locul 10 cu 8 victorii și 9 înfrângeri.

Iată rezultatele din etapa a 17-a:
SCM Craiova - Steaua Turabo 68-99
"U" Mobitelco Cluj - CSU Atlassib Sibiu 93-68
BC Perla Harghitei - BCM U Pitești 67-105
CSM Oradea - Poli Iași 112-75
BC Mureș - CS Otopeni 109-99
Gaz Metan Mediaș - BC Timișoara 111-89
CSU Brașov - Asesoft Ploiești 61-98

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite