Baschet: Elba Timisoara, în Finala Cupei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Milos Pesici a marcat 31 de puncte şi a reuşit 12 recuperări iar Elba Timişoara s-a calificat vineri în finala Cupei României la baschet masculin, după victoria, scor 64-62, împotriva formaţiei CS Otopeni. Turneul Final Four are loc la Sibiu.

Partidă a fost echilibrată, niciuna dintre cele două formaţii nu a condus la mai mult de nouă puncte, însă timişorenii au fost mai mereu în avantaj. Însă în debutul sfertului decisiv, cei de la Otopeni reuşeşc să se distanţeze, scor 56-50, când mai erau cinci minute şi jumătate de joc.

Timişoara a revenit însă răspunzând cu şapte puncte consecutive pentru a prelua conducerea cu 57-56 când mai erau trei minute de joc. Bănăţenii aveau să mai cedeze o singură dată conducerea, după coşul lui Slobodan Popovici însă apoi Pesici şi cu Markovici au rezolvat meciul pentru echipa pregătită de Dragan Petrivevici, chiar dacă fiecare avea să rateze câte o liberă.

Otopeni a avut şansa unei ultime aruncări la 62-64 însă Mijailovici a ratat de la distanţă într-o încercare disperată de a aduce victoria echipei sale.

Popovici a reuşit 17 puncte şi 6 recuperări pentru Otopeni, iar Mijailovici a contribuit cu 13, în timp ce americanul LeVar Seals a fost eliminat încă din sfertul al treilea pentru cinci greşeli personale, terminând meciul cu doar 9 puncte.

Alături de Pesici, în zi de graţie, Markovic a marcat 13 puncte pentru Timişoara, iar conducătorul de joc Rade Dzambici a încheiat partida cu 8 puncte, 8 recuperări şi 3 pase decisive.

Pentru timişoreni a fost a treia calificare în finală în ultimele patru sezoane, ei pierzând de fiecare dată în faţa celor de la Asesoft Ploieşti. Otopeniul a fost la un pas să salveze un sezon dezastruos, în care nu a reuşit calificarea în playoff.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite