Baschet: "U" Mobitelco, victorie dramatică la Mediaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„U" Mobitelco Cluj a învins, după un final dramatic, scor 80-78, în deplasare la Gaz Metan Mediaş, în derby-ul Diviziei A din etapa a 20-a.

David Lawrence a marcat nouă dintre cele 20 de puncte ale sale în sfertul al patrulea şi clujenii au rezistat eroic într-un final de meci în care Phelps şi Howell au reuşit câteva aruncări de trei puncte senzaţionale în încercarea de a-şi salva echipa de la înfrângere.

Mobitelco a condus cu 72-63 când mai erau şapte minute de joc, dar apoi gazdele au reuşit un run de 9-2, încheiat cu o aruncare de trei puncte reuşită de Phelps în ultimele secunde de atac, cu care au redus diferenţa de pe tabelă la doar două puncte, 74-72 pentru oaspeţi.

Clujenii s-au concentrat de la linia de aruncări libere iar David Lawrence le-a smuls posesia medişenilor obţinând un fault în atac, şi scorul a devenit 77-72 pentru oaspeţi care păreau că au rezolvat meciul cu 12 secunde înainte de final. Dar un coş de trei al lui Jarett Howell, urmat de un altul, de la peste opt metri, al lui Phelps, care au încadrat două libere transformate de Cuic, au făcut ca scorul să devină 79-78 pentru clujeni.

Lawrence este faultat când mai sunt trei secunde de joc, marchează prima aruncare, o ratează pe a doua, dar intră prea repede în spaţiul de trei secunde. Arbitrii acordă posesia medieşenilor cu două secunde rămase pe tabelă şi Jarett Howell este la câţiva centimetri de un coş antologic de la centrul terenului. Dar Clujul scapă cu victoria, 80-78 şi răzbună astfel înfrângerea din tur, venită tot după un meci dramatic.

Medieşeanul Devin Mitchel a fost principalul marcator al partidei cu 21 de puncte, la care a adăugat 7 recuperări. Howell a reuşit 14 puncte şi 10 pase decisive, Gaz Metan având încă un jucător cu double-double, pe românul Titus Nicoară cu 12 puncte şi 10 recuperări.

Lawrence a reuşit 6 recuperări pe lângă cele 20 de puncte marcate, Branko Cuic a contribuit cu 19 puncte în timp ce extrema de forţă Zoran Krstanovici a încheiat partida cu un double-double, 12 puncte, 10 recuperări.

Cluj se distanţează pe primul loc cu 18 victorii şi 2 înfrângeri, în timp ce Mediaşul acumulează patru înfrângeri şi va pierde mai mult ca sigur locul la doilea, după în favoarea ploieştenilor de la Asesoft, care au sâmbătă o deplasarea uşoară la Braşov.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite