Baschet: Markovici lasă Dinamo după 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Markovici a renuntat la echipamentul alb-roşu
Markovici a renuntat la echipamentul alb-roşu

Stojadin Markovici, fostul jucător al echipei Dinamo Bucureşti, este noul antrenor de la CS Otopeni, după ce Milan Nisici, care a condus echipa încă din sezonul trecut, şi-a dat demisia în această săptămână. Markovici părăseşte Dinamo după 12 sezoane, cele mai multe pentru un jucător străin în Divizia A

Veteranul în vârstă de 41 de ani a acceptat oferta celor de la CS Otopeni, în condiţiile în care Dinamo trece prin mari dificultăţi financiare. "Jucătorii nu şi-au mai primit salariile de şase-şapte luni. E de înţeles decizia lui Markovici de a părăsi clubul mai ales că nici nu a fost lăsat să antreneze, odată cu venirea lui Vasile Popa", a declarat pentru adevarul.ro un apropiat al roş-albilor.

Markovici este cel mai longeviv jucător străin din Divizia A, cu 12 sezoane la activ, toate petrecute la Dinamo Bucureşti. El a îndeplinit în acest sezon atât atribuţiile de antrenor, cu sprijnul unui alt veteran al dinamoviştilor, Claudiu Fometescu, cât şi pe cele de jucător. Markovici a absolvit şcoala de antrenori şi a declarat în mai multe rânduri că îşi doreşte o carieră ca tehnician.

"Este un antrenor tânăr, de perspectivă şi, un aspect important, cunoaşte bine campionatul românesc. Am încheiat cu el un contract până la vară şi dacă va da satisfacţie vom continua colaborarea şi în sezonul viitor", a declarat Mugur Porumbacu, directorul clubului CS Otopeni.

Cei de la Otopeni se află în prezent pe locul 10 în clasamentul Diviziei A cu 12 victorii şi 11 înfrângeri. Antrenorul sârb Milan Nisic, care a condus echipa din sezonul trecut, a demisionat după cele trei înfrângeri consecutive suferite în ultimele trei etape.

Stojadin Markovic era al doilea marcator al dinamoviştilor în acest sezon, cu 12,6 puncte marcate în medie pe meci. Sârbul a fost, cu medii de 15 puncte, 8 recuperări şi 3 pase decisive, unul dintre principalii artizani ai seriei de patru victorii consecutive reuşite de Dinamo în ultimele etape, care i-a adus pe alb-roşii în lupta pentru un loc de playoff.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite