Baschet: Clujenii, eliminare-surpriză în primul tur al Cupei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„U" Mobitelco Cluj, considerată una dintre favoritele la titlu în sezonul 2010-2011 al Diviziei A la baschet masculin, a fost eliminată surprinzător în primul tur al Cupei României de către BC Mureş.

Surpriza a fost cu atât mai mare cu cât mureşenii au câştigat şi pe terenul clujenilor, luni seară, scor 66-65, după ce se impuseseră şi în prima manşă de pe teren propriu, scor 82-68.

Deşi a condus şi la 15 puncte diferenţă în prima parte a jocului, clujenii nu au reuşit să profite de momentul bun pentru a forţa desprinderea decisivă. După un 38-23 la pauză, care le-ar fi adus calificarea, gazdele au pierdut încet, încet teren şi au clacat sub tirul de la distanţă al mureşenilor.

Aceştia au marcat zece coşuri din spatele semicercului de la trei puncte şi au excelat în apărare unde au totalizat 13 intercepţii.

Ţenter: "Vom vedea dacă se impun penalizări"
Marcel Ţenter, antrenorul clujenilor era extrem de nervos pe propria sa echipă la finalul meciului. „Avem mai multi jucatori care simt nevoia să îşi hrănească propriul ego. Trebuie să înţeleagă că importantă e echipa, nu realizarile individuale. Meciul de azi a fost un exemplu tipic în acest sens. Am avut calificarea în mână, iar ratarea mi-o asum personal. Căderile din sfertul trei provin din lipsa de disciplină. Vom vedea dacă se impun penalizari pentru ratarea din Cupă, dar sigur nu suntem pe traseul pe care ni-l dorim" a declarat Ţenter pentru site-ul oficial al echipei, u-mobitelco.ro

Mayfield a fost principalul marcator al oaspeţilor, cu 20 de puncte, iar americanul Forte a reuşit 9 puncte şi 10 recuperări. Fostul clujean Flavius Lăpuşte încheiat partida cu 9 puncte şi 7 recuperări.

Starul clujenilor Zoran Krstanovici nu a mai reuşit evoluţia excelentă din tur, când a contribuit cu 28 de puncte şi a înscris acum 10 puncte şi 7 recuperări. Americanul Kendall Dykes a fost liderul gazdelor cu 24 de puncte.

Clujul trăieşte din nou coşmarul Cupei, echipa ardeleană fiind eliminată pentru a treia oară în primul tur, în ultimii patru ani. Clujenii au ajuns ultima oară în Final Four în sezonul 2006-2007, când au refuzat să joace finala mică în semn de protest asupra arbitrajului din semifinala pierdută cu Asesoft Ploieşti.

Mureşenii reuşesc prin această victorie să răzbune eliminarea din primul tur al playoff-ului trecut şi se anunţă ca o echipă greu de depăşit în actuala ediţie de campionat.

„Echipa are opt jucători noi, astfel că mai trebuie multe meciuri să evoluăm la posibilităţile maxime. Mă bucură că, în aceste condiţii, am reuşit să batem campioana Ungariei, Zalaegerszeg la ea acasă, şi să câştigăm de două ori, cu vicecampioana României. Aceste lucruri arată, că avem potenţial, a declarat după meci antrenorul mureşenilor, Deri Csaba.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite