Baschet: Clujenii, zdrobiţi la Mureş în Cupa României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

BC Mureş a câştigat, pe teren propriu, manşa tur din primul tur al Cupei României la baschet masculin cu „U" Mobitelco Cluj, scor 82-68, şi are mari şanse de a realiza o mare surpriză. Clujenii sunt cotaţi printre echipele cu şanse mari de a cuceri în acest an atât titlul cât şi Cupa României.

După o primă jumătate extrem de echilibrată, încheiată în favoarea oaspeţilor la un punct, 33-34, sfertul al treilea a aparţinut în totalitate mureşenilor. Aceştia au marcat nu mai puţin de 31 de puncte, primind în schimb doar 12. Diferenţa de 18 puncte dinaintea sfertului decisiv, 64-46, a adus o relaxare în rândul gazdelor, iar cei de la Mobitelco au profitat imediat.

Un forcing de 11-0, continuat până la 16-2, a readus echilibrul partidei. Krstanovici a marcat 9 puncte dintre cele 16, Chetreanu a mai adăugat o aruncare din spatele semicercului, iar Dykes şi cu Cuic au completat efortul ofensiv care i-a adus pe clujeni la numai patru puncte de adversar, 66-62.

Mai citeşte şi:
Steaua Turabo s-a chinuit cu CSM Bucureşti. Vezi aici toate rezultatele din Cupă!

Asemeni unui meci de box, în care reprizele sunt împărţite, a urmat din nou iureşul mureşenilor. Sirutavicius cu două aruncări de trei puncte şi JuJuan Cooley au demolat defensiva clujeană de-a lungul unui run de 14-1 care a încheiat conturile.

Clujenii nu reuşit să reducă prea mult diferenţa în vederea meciului retur şi vor pleca cu un handicap de 14 puncte în partida pe care o vor găzdui la 27 septembrie.

Sirutavicius şi Cooley cu câte 21 de puncte, alături de Mayfield şi Mladenovici cu câte 13 puncte au fost bombardierii Mureşului, ultimul completându-şi evoluţia şi cu 11 recuperări. Clujeanul Flavius Lăpuşte a marcat 7 puncte pentru BC Mureş, la primul meci în faţa fostei sale echipe.

Krstanovici, MVP-ul sezonului trecut din Divizia A, a început furibund şi acest sezon cu 28 de puncte şi 10 recuperări. Americanul Kendall Dykes a marcat 12 puncte iar Branko Cuic a încheiat meciul cu 8 puncte, 9 recuperări şi 4 pase decisive.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite