Baschet: Oradea încurcă Timişoara în ultima etapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Orădenii au învins Timişoara prin coşul lui Mitchell (nr. 21)
Orădenii au învins Timişoara prin coşul lui Mitchell (nr. 21)

Deşi nu mai avea nicio şansă pentru a se califica în playoff, CSM Oradea a învins, scor 69-66 pe Elba Timişoara, în ultima etapă din sezonul regulat al Diviziei A de baschet masculin. Eroul meciului a fost americanul Tyronn Mitchell, care a marcat coşul victoriei în ultima secundă de joc.

Mitchell a totalizat 25 de puncte, niciunul însă mai important decât cele trei reuşite în ultima fază a meciului când a marcat din spatele semicercului, la scorul de 66-66, pentru a aduce victoria echipei sale. Velickovici egalase scorul pentru Timişoara cu două aruncări libere când mai erau 10 secunde de joc.

Disputa a fost extrem de echilibrată în sfertul al patrulea şi după ce gazdele au condus la şase puncte, 59-53, timişorenii au reuşit să egaleze prin coşurile de trei puncte marcate consecutiv de Pesici şi Velickovici.
Elba, care lupta cu CSU Atlassib Sibiu pentru locul patru în clasament, a început bine meciul, conducând după primele 10 minute cu 19-16. A urmat însă un sfert doi dezastruos în care orădenii au marcat 22 de puncte, priminind doar şase. Diferenţa s-a mărit la 18 puncte în favoarea gazdelor în debutul sfertului trei, însă apoi jucătorii pregătiţi de Dragan Petricevici au recuperat diferenţa şi s-au apropiat la doar patru puncte înaintea sfertului decisiv.

Pesici şi Velickovici au fost principalii realizatori pentru Elba, cu 40 de puncte marcate în total, dintre care nouă aruncări din spatele semicercului. Markovici şi Dzambici au prins însă o zi nefastă şi au ratat împreună 10 aruncări de trei puncte.

Timişoara ocupă în acest moment locul patru, cu 19 victorii şi 11 înfrângeri însă va fi depăşită de Sibiu indiferent de rezultatul meciului de mâine pe care CSU îl joacă în deplasare cu BCM Piteşti.

Orădenii ratează de puţin playoff-ul, după ce Steaua a învins ieri pe Gladiator Cluj şi şi-a asigurat matematic prezenţa în fazele eliminatorii ale campionatului.

Vezi aici toate rezultatele şi clasamentul

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite