Baschet: “U” Mobitelco câştigă marele derby

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Branko Cuic
Branko Cuic

„U" Mobitelco Cluj a câştigat derbiul cu marea rivală CSU Asesoft Ploieşti, scor 72-68, în etapa a 24-a a Diviziei A la baschet masculin. Krstanovici a fost din nou liderul clujenilor cu un double-double 24 puncte, 14 recuperări

După înfrângerea surprinzătoare de la Oradea din etapa trecută, jucătorii pregătiţi de Marcel Ţenter au obţinut o victorie importantă, fiind susţinuţi frenetic de cei aproape 3000 de oameni care au umplut sala „Horia Demian".

Apărarea a fost principalul atu al gazdelor care nu au nicio înfrângere atunci când adversarii marchează mai puţin de 75 de puncte. Clujenii au dominat sub cele două panouri, la capitolul recuperări şi au forţat nu mai puţin de 23 de mingi pierdute din partea ploieştenilor.


Krstanovici a fost din nou omul providenţial pentru „U" Mobitelco. Pivotul sârb a terminat meciul cu un double-double, 24 de puncte, 14 recuperări, la care a mai adăugat 2 intercepţii. Cuic a totalizat 14 puncte, 6 recuperări şi 5 pase decisive în timp ce Silvăşan a marcat 11 puncte.

Burleson a fost cel mai bun om al ploieştenilor, contribuind cu 20 de puncte la cele 40 marcate de rezervele de la Asesoft. Conducătorul de joc american a mai postat 4 recuperări, 2 pase decisive şi 2 intercepţii în timp ce Rashard Grifftih a reuşit 11 puncte şi 3 recuperări.

Gazdele au condus pe tot parcursul meciului, cu excepţia primelor minute. Ploieştenii au rămas mereu în joc şi a preluat conducerea 49-50, cu trei minute rămase din sfertul al treilea, în urma unui coş de trei puncte marcat de Burleson. Însă replica imediată a clujenilor a fost hotărâtoare, aceştia reuşind 8 puncte consecutive. Asesoft s-a apropiat din nou ameninţător în ultimele minute, însă în ciuda faptului că Cuic a ratat două libere pe finalul jocului, ploieştenii nu au putut forţa victoria.

„Ne-am apărat excelent în seara asta, după cum se vede, Ploieştiul a reuşit să ne înscrie puţine puncte. A fost un meci greu, mulţumim publicului absolut fantastic", a spus Branko Cuic la finalul meciului pentru site-ul oficial al clujenilor, u-mobitelco.ro

Vezi aici toate rezultatele etapei a 24-a şi clasamentul Diviziei A

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite