Celtics și-a luat revanșa cu Lakers

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boston Celtics au răzbunat înfrângerea din meciul decisiv al finalei NBA de anul trecut, învingându-i pe cei de la Los Angeles Lakers chiar la Staples Center, scor 109-96, în ciuda celor 41 de puncte marcate de starul gazdelor, Kobe Bryant.

Cei din Boston și-au dominat adversarii în special în a doua jumătate a sfertului patru și au încheiat partida cu un parțial de 18-9 care a risipit orice urmă de îndoială asupra învingătoarei.

Paul Pierce a fost principalul marcator pentru oaspeți, cu 32 de puncte, sprijinit de Ray Allen cu 21 de puncte și Kevin Garnett cu 19 puncte și 13 recuperări. Garnett a jucat mai bine de un sfert de oră cu un plasture imens pe cap, după ce a primit o lovitură neintenționată cu cotul de la Pau Gasol.

Kobe Bryant a marcat 41 de puncte și a reușit să-și apropie echipa la doar patru puncte, 91-87, cu cinci minute și 20 de secunde rămase din meci, însă nu a mai avut resursele necesare pentru a-și pune echipa în avantaj. Bryant a devenit cel mai tânăr jucător din NBA care trece de granița celor 27.000 de puncte marcate în carieră, după ce săptămâna trecută a urcat pe locul opt în clasamentul marcatorilor din istoria NBA.

Coechipierii lui Bryant au avut o seară mai puțin reușită. Odom a fost singurul sprijin, cu 15 puncte și 5 recuperări. Centrii Gasol și Bynum au marcat împreună 23 de puncte în timp ce Ron Artest a avut o seară dezastruoasă atât în atac, cu un singur coș din acțiune, cât și în apărare unde nu a avut replică în fața lui Paul Pierce.

Rajon Rondo a fost catalizatorul oaspeților, trimițând 16 pase decisive, dintre care 15 în a doua jumătate a meciului pentru a-și consolida poziția de cel mai bun pasator din NBA.

Phil Jackson, antrenorul legendar al celor de la Lakers, nu a fost foarte îngrijorat de înfrângere. "Am ajuns cumva în playoff? Nu! Suntem încă în sezonul regulat, avem timp destul până la playoff. Răbdare", le-a spus jurnaliștilor la finalul meciului.

Superstaruri în tribune
Reeditarea finalei a adus în tribune mai multe superstaruri din show-biz-ul american. Pe lângă obișnuitul Jack Nicholson, eternul fan al celor de la Lakers, au mai fost văzuți Matt Damon, care i-a aplaudat la scenă deschisă pe cei de la Celtics, Adam Sandler, Brooklyn Deckers, Zac Efron, Jimmy Kimmel și alții.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite