Baschet: Carl Neumann, noul antrenor al naţionalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanul Carl John Neumann a fost desemnat de către Federaţia Română de Baschet noul antrenor al naţionalei masculine de seniori.

Neumann, 58 de ani, fost jucător în NBA în anii 70, a sosit astăzi în România şi va intra în pâine la 28 iunie atunci când se va reuni lotul. "Neumann are un plan de pregătire întins pe o perioadă de patru ani, care include atât echipa de seniori cât şi pe cele de tineret şi juniori. El va avea alături o echipă de antrenori români, până acum fiind nominalizat doar Dan Calancea, în postura de antrenor-coordonator. Alţi trei tineri tehnicieni se vor alătura în curând staffului", a declarat Carmen Tocală, preşedintele FR Baschet, pentru adevarul.ro

Americanul, cunoscut şi sub numele de Johnny Neumann, pe vremea când era jucător, a fost evoluat pentru Buffalo Braves şi Los Angeles Lakers în NBA, dar a trecut pe la mai multe echipe profesioniste, printre care şi Indiana Pacers, în ABA, o ligă de peste ocean care s-a unit cu NBA în 1976.

Neumann a jucat şi în Europa, în Italia şi Germania, acolo unde şi-a început şi cariera de antrenor. Belgia, Grecia, Cipru, Israel, Kuwait, Arabia Saudită, Liban, China şi Japonia sunt ţările unde a antrenat americanul, care a mai trecut şi pe la echipe din ligile inferioare din Statele Unite. Noul antrenor al naţionalei României a bifat şi o prezenţă la Campionatele Mondiale, în 2002, când a condus echipa Libanului, cu care s-a clasat pe locul 16.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite