VIDEO: BC Mureș, showtime în Liga Balcanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
arhivă
arhivă

BC Mureș a obținut prima victorie în Liga Balcanică, învingând cu 90-83 echipa bulgară BC Balkan. Mureșenii au excelat în ofensivă, având șase jucători cu cel puțin 12 puncte marcate.

A fost o seară magică pentru mureșeni, care au încheiat meciul cu un procentaj de peste 60 la sută la aruncările de două puncte și au primit un sprijin important de pe banca de rezerve de la Flavius Lăpuște, care a încheiat partida cu 17 puncte, la fel ca și titularul Liviu Dumitru. Cei doi nu au ratat nicio aruncare de la două puncte de-a lungul partidei, Lăpuște bifând 7 reușite din tot atâtea încercări, iar Dumitru, 4 din 4.

JuJuan Cooley a fost dirijorul echipei, trimițând 14 pase decisive, record pentru un meci în Balkan League în sezonul 2010-2011. Cooley, care este pe locul doi în topul pasatorilor, a mai adăugat evoluției sale 16 puncte, 4 recuperări și 5 intercepții.

Americanul Jason Forte a reușit un double-double 15 puncte, 11 recuperări și a fost din nou omul responsabil cu spectacolul aerian. Un slam-dunk cu piruetă de 360 de grade pe contraatac și un altul peste extrema de forță a adversarilor, Dwayne Morton, au electrizat cei peste 2000 de fani prezenți în Sala Sporturilor.

Bulgarii au condus după primul sfert, 19-26, însă jucătorii pregătiți de Deri Csaba au revenit până la pauza mare, 44-42. Sfertul al treilea a continuat sub semnul echilibrului și gazdele au intrat cu un avantaj de trei puncte în partea decisivă a jocului, 63-60. 

De la BC Balkan s-au remarcat fundașul Joshua Gorner cu 22 de puncte și pivotul Georgi Davidov cu 18 puncte și 11 recuperări. BC Mureș este pe locul patru în grupa B, din cinci formații, cu o victorie și două înfrângeri, însă păstrează șanse de calificare în faza următoare. Următorul meci al mureșenilor va avea loc la 1 decembrie, în deplasare, cu formația muntenegreană KK Mornar Bar.

Vezi slam-dunk-urile de excepție ale lui Forte:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite