Baschet: Kabengele, suspendat şase luni după consum de marijuana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională Antidoping l-a suspendat pe baschetbalistul Brice Kabengele, fost la Asesoft Ploieşti, pentru şase luni, după ce sportivul a fost depistat pozitiv cu marijuana la un control efectuat în timpul finalei Diviziei A.

Jucătorul, al cărui contract cu CSU Asesoft a expirat, este singurul al cărui test a ieşit pozitiv după meciul patru al finalei, atunci când Federaţia Română de Baschet a solicitat control pentru toţi jucătorii implicaţi în acea partidă.

Kabengele este al treilea jucător testat pozitiv cu cannabis în sezonul recent încheiat al Diviziei A, după David Lawrence ("U" Mobitelco Cluj) şi Monty Mack (Steaua Turabo Bucureşti). Lawrence a fost suspendat o lună de către ANAD, ispăşindu-şi pedeapsa în martie 2010, în timp ce cazul lui Monty Mack a fost trimis la Agenţia Mondială Antidoping (WADA), americanul părăsind România imediat după eliminarea steliştilor din playoff.

Un alt jucător de la Asesoft Ploieşti, Cătălin Burlacu, a fost suspendat pentru trei luni după ce a fost descoperit pozitiv în luna aprilie cu o substanţă interzisă aflată într-un medicament terapeutic.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite