NBA: Arenas suspendat, pierde 150.000$ pe meci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gilbert Arenas
Gilbert Arenas

David Stern, conducătorul ligii profesioniste nord-americane de baschet, NBA, l-a suspendat pe termen nelimitat pe Gilbert Arenas, jucătorul celor de la Washington Wizards, pentru conflictul cu Javaris Crittenton, coechipierul său, ce a implicat ameninţarea cu arme de foc în vestiarul echipei. Arenas va pierde aproape 150.000 de dolari pe meci în timpul suspendării

Stern a declarat că decizia ligii intră imediat în vigoare şi că este posibil ca suspendarea pe termen nelimitat să nu fie cea mai drastică sancţiune pentru Arenas.

Potrivit unor dezvăluiri ale presei conflictul dintre Gilbert Arenas şi coechipierul său Javaris Crittenton a pornit de la un joc de cărţi la care cei doi au participat în avionul cu care se întorceau din deplasarea de la Phoenix, la 19 decembrie. Cum pe 20 decembrie echipa a avut liber, conflictul a fost reluat în vestiar, înainte de antrenamentul din 21 decembrie.

Surse citate de espn.com relatează că Arenas şi-a plasat trei arme pe scaunul din vestiar al lui Crittenton în semn de ameninţare, iar acesta le-a trântit pe jos, spunând "mulţumesc, le am şi eu pe ale mele". Aceleaşi surse spun că Javaris Crittenton l-ar fi ameninţat pe Arenas că îl împuşcă în genunchiul la care suferise o accidentare.

În declaraţia oferită autorităţilor, Arenas confirmă că armele au fost aduse la iveală la 21 decembrie în vestiarul echipei, continuând să susţină că le-a depozitat în dulapul său, pentru a le feri, acasă, de copiii săi. "Nu am ameninţat pe nimeni cu arma. Recunosc că într-o acţiune negândită am încercat să glumesc cu un coechipier, plasându-i armele pe scaunul său. Îmi dau seama că a fost o greşeală şi în primul rând nu ar fi trebuit să aduc armele în vestiar", a scris Arenas.
Regulile NBA sunt stricte în ceea ce priveşte aducerea armelor în arenele de joc, de antrenament sau la orice eveniment oficial al ligii, interzicând acest lucru, indiferent de situaţie.

Gilbert Arenas va pierde prin această suspendare nu mai puţin de 147.208 dolari pe meci, salariul său în acest sezon fiind de peste 16 milioane de dolari.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite