Arena de 700.000 de euro pentru baschet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baschetul e primul sport din România care are o arenă proprie
Baschetul e primul sport din România care are o arenă proprie

Baschetul are, începând de astăzi, propria arenă, dedicată exclusiv acestui sport. Federaţia Română de Baschet a primit în folosinţă o veche sală aflată în incinta Complexului Naţional Lia Manoliu, pe care a renovat-o complet şi care va găzdui meciuri ale echipelor naţionale dar şi partide din Divizia A.

Construcţia a costat 700.000 de euro, bani proveniţi de la guvern, de la sponsori dar şi din resursele proprii ale Federaţiei. „Este un prim pas către o arenă de 5000 de locuri, pe care o aşteptăm cu toţii" a declarat preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, despre noua sală, care poate găzdui 500 de spectatori.

Din vechea construcţie nu a fost păstrat decât scheletul metalic, restul fiind ridicat de la zero. Sala este dotată la standardele cerute de Federaţia Internaţională de Baschet, care a fost reprezentată la Bucureşti de preşedintele zonei europene (FIBA Europe), grecul Giorgos Vassilakopoulos şi de secretarul general Nar Zanolin.

Proiectul mai curpinde un cabinet medical şi o sală de forţă iar în viitorul apropiat va fi ridicat şi un hotel pentru găzduirea sportivilor, astfel încât baza să poată fi folosită şi ca loc de cantonament pentru loturile naţionale.

Arena găzduieşte la intrare şi o „Galerie a legendelor", unde foste glorii ale baschetului românesc şi-au lăsat amprentele palmelor.

Prima competiţie găzduită de „Arena Baschetului" este Campionatul Balcanic de juniori U17 care a început astăzi şi se va încheia duminică.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite