A fost dat afară antrenorul cu cele mai multe victorii în NBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţată de ceva timp, ca zvon, demiterea lui Don Nelson (70 de ani) din postul de antrenor al echipei americane de baschet Golden State Warriors a fost anunţată astăzi. El va fi înlocuit de secundul său, Keith Smart.

Hotărârea a fost luată după ce franciza din Oakland a fost cumpărată de fostul patron al Columbiei, Peter Guber, şi finanţistul Joe Lacob pentru 450 milioane de dolari.

Don Nelson plăteşte astfel pentru sezonul trecut, în care echipa lui a înregistrat 56 de înfrângeri şi 26 de victorii în Conferinţa de Vest. Devenit antrenor în 1977, când a condus pe Milwaukee Bucks, acesta a doborât recordul de victorii în sezonul regulat al NBA: 1.335! Pe de altă parte însă, echipele antrenate de el au suferit peste 1.000 de înfrîngeri (1.063), în această situaţia mai fiind alţi doi tehnicieni, Bill Fith şi Lenny Wilkens.

Titrat în cinci rânduri ca jucător, cu Boston Celtics, Don Nelson n-a reuşit niciodată să-şi conducă o echipă, ca antrenor, în finala NBA deşi a pregătit pe Bucks (11 sezoane), Knicks (1), Mavs (8) şi Warriors (11).

În 2006, el a fost instalat la conducerea tehnică a lui Golden State. În patru sezoane, aceasta n-a izbutit decât o singură calificare în Play-off. Atunci Warriors a reuşit o mare supriză, eliminând în primul tur pe Dallas, cotată cu prima şansă la titlu.

Don Nelson are un stil inegalabil de a-şi conduce echipele, bazându-şi jocul pe atac şi mai deloc pe apărare... În sezonul trecut, Warriors a avut o medie de 112,4 puncte încasate pe meci, cea mai slabă din NBA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite