Chauncey Hardy a fost adus la Giurgiu de antrenorul Theo Evans

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nou promovată în Divizia A, echipa de baschet masculin CSS Giurgiu a început să mute pe piaţa transferurilor. Oficialii clubului au demarat o campanie de achiziţii fără precedent pentru ea, în vară reuşind să transfere şapte jucători. Printre cei aduși s-a numărat și Chauncey Hardy, adus de antrenorul Theo Evans.

Dacă iniţial se părea că CSȘ Giurgiu va fi singura echipă din Divizia A formată exclusiv din baschetbalişti autohtoni, lucrurile s-au schimbat apoi la 180 de grade. Oficialii formaţiei de la malul Dunării au transferat şapte baschetbalişti cu experienţă, patru dintre aceştia fiind străini. Adevărata lovitură pe piaţa transferurilor a fost însă aducerea antrenorului american Theo Evans. După această mutare profesoara Smaranda Iliescu, cea care a promovat echipa în primul eşalon, a devenit manager general.

Mai întâi giurgiuvenii au obținut semnătura a patru jucători din Divizia A: Iulian Corneanu (SCM Craiova), Cezar Stănescu (CSU Ploieşti), Cătălin Vlaicu (CS Otopeni) şi uriaşul muntenegrean de 2,12 metri Bojan Grubisic (BCM U Piteşti).

A urmat apoi contactarea antrenorului Theo Evans, care n-a venit cu mâna goală la Giurgiu, ci a reuşit să convingă trei jucători americani să-l urmeze: Justin Eller (24 de ani), Levar Seals (28 de ani) şi Chauncey Hardy (23 de ani).

A făcut performanţă în oraşul lui Brâncuşi

Theo Evans (29 de ani) a jucat baschet la două colegii din Statele Unite, la 22 de ani îmbrăţişând cariera de antrenor. A fost ”principal” la Vancouver Vulcanoes, după care şi-a încercat norocul în Divizia A, devenind cel mai tânăr antrenor din baschetul românesc. “Am antrenat timp de doi ani de zile Energia Rovinari Târgu-Jiu, o echipă nou-promovată în prima divizie. Deşi la început nimeni nu ne dădea vreo şansă am reuşit să ne calificăm în play-off şi să terminăm pe locul trei în Cupa României”, declara americanul în urmă cu nici două luni.

Deşi recunoaştea că a fost contactat de mai multe formaţii, antrenorul susţinea că a venit la Giurgiu pentru că se pliază pe modul său de lucru. “Alin Guţă a fost cel care m-a sunat şi mi-a propus să vin la Giurgiu. M-am interesat şi am aflat lucruri frumoase despre echipă. N-am venit pentru bani. Bugetul este unul foarte mic, pe jumătatea celui de la Rovinari. Am venit pentru că este un club pe placul meu: fără experienţă, dornic de afirmare şi cu jucători tineri”, spunea Evans care a condus primul antrenament al echipei giurgiuvene pe 15 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite