Asesoft, victorie cu milionarii de la Doneţk

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Asesoft a reuşit o victorie de palmares
Asesoft a reuşit o victorie de palmares

Darius Hargrove a marcat în ultima secundă a prelungirilor un coş miraculos pentru Asesoft Ploieşti, care a câştigat cu 97-95 partida cu BC Doneţk din ultima etapă a grupelor Eurochallenge Cup. Niciuna dintre echipe nu a avansat mai departe, deşi Doneţk era favorită la câştigarea competiţiei, având un buget de 8 milioane de euro.

Meciul a fost unul nebun, cu 12 schimbări de lider doar în sfertul patru şi în prelungiri. Darius Hargrove a fost eroul ploieştenilor, marcând două aruncări libere în ultimele secunde ale timpului regulamentar de joc pentru a trimite meciul în prelungiri, unde a reuşit coşul victoriei în ultima secundă. Partida a fost la un pas de o a doua repriză de prelungiri, aruncarea lui Hargrove plimbându-se pe inel şi atingând şi panoul înainte de a intra în coş.

"Sunt fericit că am câştigat în sfârşit pe un final strâns de meci. Am avut două partide pierdute la un punct, dar acum am ieşit victorioşi. Drumul în Europa s-a încheiat dar acum trebuie să ne concetrăm pentru a câştiga campionatul", a declarat Hargrove.

Veniţi fără trei oameni de bază, toţi accidentaţi, ucrainienii s-au bazat pe fundaşul Marque Perry, fost jucător la San Antonio Spurs în NBA şi la Olympiakos Pireu cu care a evoluat în Euroligă. Perry a marcat 33 de puncte, dintre care 16 numai în sfertul patru. Kryvych a marcat 19 puncte în timp ce noua achiziţie, pivotul Josh Asselin, venit din liga ACB de la Cajasol, a contribuit cu 9 puncte, 6 recuperări şi 4 pase decisive.

Cepulis a făcut una dintre cele mai bune partide ale sezonului pentru Asesoft, cu 29 de puncte marcate, trei recuperări şi patru pase decisive în timp ce Hargrove a contribuit cu 26. Cătălin Burlacu a fost foarte aproape de un double-double, cu 20 de puncte şi 9 recuperări.
Ploieştenii au avut mari probleme la interior acolo unde Rashard Griffith a jucat accidentat, cu infiltraţii, în timp ce Virgil Căruţaşu nu a putut fi introdus decât câteva minute, din cauza unei accidentări la încheietura mâinii drepte.

Cei de la BC Doneţk erau consideraţi favoriţi la câştigarea competiţiei, având un buget în acest sezon de 8 milioane de euro. Doneţk a ratat la doar trei puncte prezenţa în Eurocup, a doua competiţie ca valoare din Europa, iar apoi declinul a continuat, antrenorul Ramunas Butautas fiind concediat în pauza de iarnă. El a fost înlocuit cu bosniacul Drazen Anzulovici.

Din grupa E s-au calificat mai departe belgienii de la Belgacom Liege şi ruşii de la Enisey Krasnoyarsk.
"Pe noi ne-au costat enorm înfrângerile la limită din primele două meciuri. Dacă am fi câştigat măcar un meci dintre acelea două acum eram calificaţi, cu şanse şi la primul loc", a declarat la final Dado Arnautovici, antrenorul principal al ploieştenilor. "Victoria a contat enorm pentru moralul echipei înaintea începerii campionatului. Jucătorii au început să lucreze mai bine între ei, noii veniţi la începutul sezonului s-au integrat şi sperăm ca totul să meargă bine în continuare deoarece campionatul va fi foarte greu, cu Mediaş şi Cluj, două adversare foarte puternice în lupta pentru titlu", a mai completat Arnautovici.

"Sunt doar de câteva săptămâni la echipă şi obiectivul pentru care am semnat contractul este titlul în Ucraina. Sunt multe de schimbat în jocul echipei, în special apărarea şi constanţa în joc. Astăzi, după un avantaj de 7 puncte, ne-am trezit conduşi la 16 puncte. Aşa ceva nu este posibil, chiar dacă am întâlnit o echipă puternică precum Asesoft", a declarat noul antrenor al ucrainienilor, Drazen Anzulovici.

Marcatori:

Asesoft: Adrian Blidaru 4 puncte, Levente Szijarto 3 p, Darius Hargrove 26 p, 4 recuperări, 5 pase decisive, Cătălin Burlacu 20 p, 9 rec, Arvydas Cepulis 29 p, 4 pd, Kevin Burleson 2 p, Virgil Căruţaşu 7 rec, Rashard Griffith 13 p, 9 rec, Brice Kabengele, Ionel Dodoc.

BC Doneţk: Marque Perry 33 p, 5 rec, Haywood Owens 8 p, 4 rec, Milutin Aleksic 13 p, Maxim Ivşin, Rostislav Krivici 19 p, Aleksandr Osnaci, Joshua Joseph Asselin 9 p, 6 rec, 4 pd, Gheorghi Ţinţadze 8 p, 8 pd, Goran Ikonic 5 p.

Clasamentul final al Grupei E:
1. Belgacom Liege 5/1 11p
2. Enisey Krasnoyarsk 3/3 9p
3. BC Doneţk 2/4 8p
4. Asesoft Ploieşti 2/4 8p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite