Allen Iverson le promite fanilor lui Beşiktaş "ceva ce nu au mai văzut"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Allen Iverson
Allen Iverson

Fost jucător la Philadelphia Sixers, Allen Iverson a ajuns în Turcia, la noua sa echipă, Beşiktaş. Americanul a promis fanilor că le va arăta "ceva ceea ce ei nu au mai văzut".

Născut în 7 iunie 1975, la Hamton, în Virginia, Allen Ezail Iverson a făcut carieră la Philadelphia 76ers. A început la o echipă universitară, mai precis la Georgetown Hoyas. Selecţionat din prima poziţie la draft-ul din 1996, a jucat timp de zece ani pentru Philadelphia, în NBA. Apoi a trecut pe la Denver Nuggets, Detroit Pistons şi Memphis Grizzlies.

Desemnat cel mai bun jucător din NBA, în 2001, atunci când Sixers a disputat finala ligii, Iverson a fost în patru rânduri cel mai bun marcator (1999, 2001, 2002 şi 2005). De asemenea, într-un clasament întocmit după numărul de intercepţii din istoria competiţiei ocupă locul 12, cu 1.983 de mingi recuperate în 914 meciuri.

Iverson a fost transferat de Beşiktaş pentru doi ani, contractul fiind de patru milioane de dolari. Ajuns ieri, în Turcia, cel supranumit "The Answe" a făcut o promisiune suporterilor: "voi face lucruri pe care nu le-aţi mai văzut până acum".

Altfel, baschetbalistul este cunoscut pentru stilul său glumeţ, dar şi pentru modul în care a ştiut să rezolve anumite dispute. În 2005, invitat la un post american de televiziune, el s-a scuzat pentru comportamentul avut faţă de Larry Brown. Auzind, antrenorul său de la Philadelphia a declarat că Iverson este un exemplu de urmat de către tineri şi că îl apreciază pe acesta ca pe fiul său.

Considerat a fi în Top 10 în ceea ce priveşte averea, dintre sportivii americani, "The Answer" are cinci copii cu Tawanna Nicole Turner, alături de care este încă din liceu: Tiaura, Allen II, Isaiah Rahsaan, Messiah şi Alijah.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite