Baschet: Iverson ar putea juca în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Allen Iverson, fostul superstar din NBA, ar putea juca în sezonul viitor în China, după ce nicio echipă din liga profesionistă de baschet nord-americană nu i-a oferit vreun contract.

Cariera lui Iverson, 35 de ani, a cunoscut o pantă descendentă în ultimii ani, acesta evoluând în sezonul trecut trei meciuri pentru Memphis Grizzlies, înainte de a reveni la echipa alături de care a cunoscut gloria în NBA, Philadelphia 76-ers. Însă a plecat şi de aici, invocând probleme de familie. Iverson a avut o medie de doar 13,9 puncte pe meci cu Sixers.

„Suntem foarte surprinşi că nici măcar o echipă din NBA nu ne-a contactat până acum. Nu înţeleg", a declarat Gary Moore, managerul personal al jucătorului, pentru espn.com. Acesta a declarat că a primit în schimb o ofertă din partea unei echipe chineze. Fostul MVP al ligii americane, titlu primit în 2001, nu ar fi primul renegat din NBA care îşi găseşte contract în China, după ce anul trecut un alt fost star, Stephon Marbury, a evoluat pentru Shanxi Zhongyu în CBA (Chinese Basketball League).

Popularitatea lui Iverson este în continuare mare la nivel global, în ciuda performanţelor sale mai puţin reuşite de pe terenul de baschet. El a fost votat de fani în postura de titular la NBA All Star Game 2010, unde nu a participat însă, motivând o accidentare.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite