108.713 spectatori la All Star Game

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Stadionul Dallas Cowboys a fost gazda unui eveniment grandios în care selecţionata Estului a câştigat cu 141-139 în faţa Vestului, Dwyane Wade fiind MVP-ul partidei.

Atunci când Mark Cuban, patronul echipei de baschet Dallas Mavericks şi Jerry Jones, patronul echipei de fotbal american Dallas Cowboys şi-au pus în gând să doboare recordul de audienţă la un meci de baschet nimeni nu-şi închipuia că nu vor reuşi. Însă când cei doi au anunţat în pauza dintre sferturile trei şi patru ale NBA All Star Game 2010 cifra exactă, 108.713 spectatori, arena întreagă a explodat. Nimeni nu se aştepta că se va ajunge la un număr alcătuit din şase cifre. Şi nu doar numărul de spectatori a fost impresionant. Întreg spectacolul a contribuit la o seară magică, şi poate mai mult ca în alte ediţii, şi jucătorii s-au străduit să se ridice la înălţimea unui astfel de moment. Chiar dacă atunci când au păşit pentru prima oară în arenă au fost la fel de uimiţi ca orice alt spectator. Sala era aproape goală dar privirile lor, aruncate de jur împrejur, le trădau uimirea. „Pe măsură ce sala se umplea, devenea din ce în ce mai copleşitor. Dar de îndată ce a început jocul ştiam că trebuie să trecem la treabă", a declarat la final Dwight Howard.

Wade, un MVP complet
Într-un meci care la început părea să aparţină jucătorilor din Vest şi în special marelui favorit al gazdelor, Dirk Nowitzki, cel care avea să fure rolul de protagonist a fost Dwyane Wade. Fundaşul celor din Miami s-a dovedit acelaşi jucător complet care şi-a adjudecat titlul de cel mai bun jucător al meciului nu numai pe baza celor 28 de puncte marcate dar în special a celor 11 pase decisive şi a celor cinci intercepţii. Wade este primul jucător de la Isiah Thomas, în 1986, care reuşeşte peste 20 de puncte şi peste 10 pase decisive într-un All Star Game. Ironic, ediţia de acum 24 de ani a avut loc tot în Dallas. „Îmi place să fiu un jucător care evoluează pentru echipă şi am încercat să fiu la fel şi în această seară", a spus Wade la final.

Mulţi au venit pentru recitaluri
Garnitura starurilor de pe parchet a fost întregită, pe scena special amenajată la una dintre peluze, de Usher, în deschiderea meciului şi apoi de Shaquira şi Alicia Keys în pauza mare. Cele trei vedete ale muzicii americane au isterizat tribunele cu mini-concertele lor. Mulţi dintre spectatori au venit se pare doar pentru aceste recitaluri şi pentru a vedea arena şi pe dinăuntru, tribunele golindu-se treptat în timpul ultimului sfert al meciului de baschet. Iar pentru alţii tentaţiile culinare şi alcoolice de la mulţimea de baruri şi restaurante din incinta arenei au fost de asemenea mai puternice decât partida în sine. Însă cu siguranţă toţi cei peste 108.000 de spectatori au plecat încântaţi după o seară de neuitat.


Ghiţă Mureşan nu a rămas pentru meci
Deşi a fost prezent în weekend în Dallas, fostul baschetbalist român Ghiţă Mureşan nu a mai rămas şi pentru marele meci de duminică seara. El a revenit la Washignton, acolo unde locuieşte, pentru a-şi serba ziua de naştere alături de familie şi câţiva prieteni. Mureşan a fost invitat special al NBA pentru a participa la câteva evenimente adiţionale celor de la All Star. El a lucrat cu mai multe grupe de copii şi a participat la o recepţie alături de o serie de parteneri ai ligii profesioniste americane. Alături de Ghiţă au fost în Dallas şi cei doi băieţi ai săi, George şi Victor, aflaţi la o adevărată vânătoare de autografe printre starurile din NBA. Misiunea le-a fost uşurată de tatăl lor, care chiar şi la aproape un deceniu de la retragere, a rămas în lumea NBA şi este respectat atât de foştii cât şi de actualii jucători. Cu o parte dintre ei este mai mereu în contact prin munca sa, cu ceilalţi se întâlneşte mereu la astfel de evenimente.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite