Zânele baschetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Baschetbalistele de la Chemp  (în portocaliu) au câştigat cu 18 - 11 primul meci cu CSS Ploieşti
Baschetbalistele de la Chemp (în portocaliu) au câştigat cu 18 - 11 primul meci cu CSS Ploieşti

Micuţele baschetbaliste de la clubul Chemp din Ploieşti au susţinut prima lor competiţie din acest an chiar pe terenul campionilor de la CSU Asesoft în „Cupa Fairies“. Clubul prahovean Chemp, care are ca scop crearea unui centru de performanţă la nivel de copii şi juniori, este condus de fostul baschetbalist Constantin Mircea.

Chiar dacă baschetul ploieştean s-a făcut remarcat în ultimii ani prin performanţele campionilor de la Asesoft, s-ar putea ca peste un deceniu fetele să ajungă la putere. Deocamdată însă fac primii paşi în baschet sub îndrumarea unui fost campion, Constantin Mircea, fost jucător şi antrenor al celor de la Ploieşti şi a colegilor săi.

„Deocamdată nu ne axăm pe performanţă. Noi urmărim crearea unei baze cât mai largi de selecţie pentru a acorda posibilitatea de practicare a jocului de baschet de către un număr cât mai mare de şcolari", spune Mircea, care este şi managerul clubului.

„Apoi vrem să oferim un cadru de performanţă pentru toţi acei copii care au perspective reale pentru aceasta", mai spune cel care a cucerit titlul ce campion cu Asesoft ca antrenor secund.

Prima competiţie pentru micuţele baschetbaliste cu vârste cuprinse între 10 şi 12 ani a avut loc chiar în sala Olimpia, cea în care evoluează campionii României la baschet masculin. „Cupa Chemp Fairies" a reunit la start, în cele din urmă, doar două echipe, cea a clubului organizator şi CSS Ploieşti. Cea de-a treia echipă care ar fi trebuit să participe, Laguna Bucureşti, nu s-a mai prezentat.

„Am disputat o dublă manşă în care ne-au interesat mai puţin rezultatele cât bucuria copiilor de a juca baschet", a declarat Constantin Mircea. Chemp a învins cu 18-11 în prima partidă, iar CSS Ploieşti s-a impus cu 9-7 în cea de-a doua.

Echipa dă putere

Pe lângă lucrul cu copiii, clubul ploieştean încearcă să-i implice şi pe părinţii acestora în pregătire, în cadrul unui program inedit, denumit „Echipa dă putere". „Primul antrenament al fiecărei luni se desfăşoară sub această egidă şi are ca scop cunoaşterea tuturor situaţiilor intervenite între părţile participante în procesul de educaţie, „echipa" fiind alcătuită din sportivi, părinţi şi intructori", explică managerul clubului.

Antrenamentele de acest gen cuprind jocuri în echipă, discuţii la care participă, în egală măsură, toţi cei care fac parte din „echipă". „Prin acest program ne propunem să întărim legătura dintre copii şi părinţi şi ştim că singura cale de a creşte un campion pe teren dar şi în afara lui este munca în echipă a tuturor celor implicaţi direct sau indirect", mai spune Constantin Mircea.

Clubul Chemp Ploieşti

Înfiinţat în anul 2009
Antrenamente în Ploieşti şi Boldeşti Scăieni
Grupe de baby baschet şi minibaschet
Manager: Constantin Mircea - fost jucător profesionist, campion naţional de juniori şi seniori, 18 sezoane în Divizia A, fost component al echipei naţionale. A făcut parte, alături de Ghiţă Mureşan, Titi Popa şi Toni Alexe din generaţia „Edmonton" care a ocupat locul cinci la campionatele mondiale de juniori.
Instructori: Vasile Tace - fost jucător profesionist, 13 sezoane în Divizia A, fost component al echipei naţionale
Sorina Lambrino - fostă jucătoare profesionistă, 15 sezoane în Divizia A

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite