BASCHET: Rezultat onorabil la Universiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: Rezultat onorabil la Universiadă
BASCHET: Rezultat onorabil la Universiadă

Naţionala universitară de baschet masculin a României a încheiat pe locul 13 la Universiada 2009 care a avut loc în Serbia, după ce în ultimul meci al turneului a învins Grecia cu 88-82

Principalii realizatori ai echipei României în partida cu Grecia au fost Titus Nicoară cu 21 de puncte şi 10 recuperări şi Andrei Mandache, 20 de puncte.

România a fost la şase puncte de o calificare în sferturile de finală, pierzând meciul decisiv cu Germania, din grupa intermediară, la o diferenţă de 12 puncte care a dat câştig de cauză Letoniei. România a încheiat turneul cu 5 victorii şi 2 înfrangeri.

La competiţie au participat jucători având vârsta maximă 25 de ani şi fiind obligatoriu studenţi. Cu excepţia naţionalei Statelor Unite, nicio altă ţară nu a avut voie să folosească jucători care evoluează în campionatul universitar de baschet nord-american, NCAA.

Titlul mondial universitar a fost câştigat de naţionala Serbiei, care a învins în finală, în faţa a 15.000 de spectatori, naţionala similară a Rusiei, scor 73-51. În finala mică, Statele Unite au trecut de Israel cu 91-80.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite