Tyler Morris, încă un an la campioana "U" Mobitelco Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tyler Morris
Tyler Morris

reşedintele executiv al campioanei la baschet masculin "U" Mobitelco BT Cluj, Mircea Cristescu, a declarat că americanul Tyler Morris va evolua la formaţia ardeleană şi în sezonul viitor.

Tyler Morris şi-a înscris deja numele în istoria clubului clujean, dar şi a baschetului românesc, prin faptul că a adus titlul celor de la „U" Mobitelco în ultima secundă de joc a meciului şase din finala 2010-2011, cu CSU Ploieşti, cu o aruncare din propriul teren. La final, jucătorul american, sosit la Cluj de doar câteva luni, s-a declarat încântat de atmosfera şi suportul fanilor şi a mai spus că îşi doreşte să continue la echipa campioană.

La aproape trei săptămâni de la cucerirea titlului naţional, Tyler Morris a parafat acordul cu conducerea. „Este o veste bună pentru noi. Tyler Morris a decis să continue şi în sezonul viitor şi sunt sigur că va face o treabă cel puţin la fel de bună. Suntem pe finalul negocierilor şi cu ceilalţi jucători de bază, mă refer la Dykes, Cuici şi Thomson, şi sper că vom avea un răspuns pozitiv şi oficial în curând", a spus preşedintele Mircea Cristescu.

Pe de altă parte, Mircea Cristescu a precizat că sârbul Zoran Krstanovici, cel mai constant jucător al campioanei din ultimele sezoane, este tentat să părăsească formaţia antrenată de Marcel Ţenter. "Nu pot spune nimic despre acest subiect. Nici măcar nu am început negocierile cu Zoran Krstanovici. Este tentat să plece la o altă echipă şi în acest moment nu avem ce face. Nu e vorba de condiţii, echipă, antrenor, conducere etc. Pur şi simplu, se pare că îşi doreşte altceva. Dacă acest lucru se va întâmpla, nu ne rămâne decât să îi mulţumim pentru tot ce a făcut pentru noi, pentru felul în care a luptat pentru U şi să îi urăm succes în continuare", a spus Cristescu.

Zoran Krstanovici are oferte inclusiv din România, fiind posibil să revină în Divizia A, dar la o altă echipă. Jucătorul nu a putut fi contactat, aflându-se în vacanţă, pentru a confirma noua sa destinaţie.

Referitor la participarea echipei "U" Mobitelco în cupele europene, Mircea Cristescu a menţionat că formaţia clujeană ar putea evolua în cea de-a doua competiţie valorică de pe continent, FIBA Eurocup. "Am primit formulare de înscriere de la FIBA pentru Eurocup, cu wild-card. Le-am completat, le-am trimis şi aşteptăm veşti cât mai curând. Noi suntem deja înscrişi în FIBA Eurochallenge, dar se pare că sunt echipe cu drept de joc în Eurocup, care nu se vor înscrie, iar asta ar fi şansa noastră să jucăm într-o competiţie în care, teoretic, datorită rankingului de ţară, echipele româneşti nu au acces", a explicat Cristescu.

În FIBA Eurocup a mai jucat doar CSU Ploieşti, pe vremea când competiţia se numea ULEB Cup, în sezonul 2007-2008, prahovenii profitând atunci de retragerea din competiţie a spaniolilor de la MMT Estudiantes.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite