Costel Cernat va antrena în Tunisia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Cernat va antrena în Tunisia
Costel Cernat va antrena în Tunisia

Fostul antrenor al naţionalei României de baschet masculin, Costel Cernat, va pregăti în sezonul viitor echipa tunisiană US Monastir. Fosta glorie a Stelei şi a echipei naţionale a semnat un contract pe un an, cu posibilitate de prelungire pe încă doi.

„Prin contract, pe lângă funcţia de antrenor principal, mă voi ocupa şi de coordonarea loturilor de juniori ale clubului şi ale antrenorilor acestora. M-a atras foarte mult proiectul acestui club, un proiect orientat către tineri, pe care am încercat să-l implementez şi la Steaua, fără succes însă din cauza unor anumite persoane”, a declarat Costel Cernat.

US Monastir a încheiat sezonul trecut pe locul patru, iar în viitoarea stagiune, care va începe la 5 septembrie, are ca obiectiv câştigarea titlului şi prezenţa într-o cupă africană. “Recunosc că nu ştiu foarte multe despre campionatul tunisian şi este o experienţă inedită pentru mine.

 Este un campionat care îşi protejează valorile interne, deoarece sunt acceptaţi doar doi jucători străini în lotul unei echipe, dintre care doar unul pe teren”, a mai adăugat Cernat.Tehnicianul român a precizat că unul dintre jucătorii străini pe care speră să-l aibă alături la noul său club va fi fostul său elev de la CS Otopeni, pivotul american Eric Fiegi.

„Am vorbit deja cu Eric şi cu agentul său şi în principiu ­şi-au dat acceptul. Am fost informat de către conducerea clubului că va fi nevoie de un pivot şi cred că Eric este o soluţie excelentă”, a precizat Cernat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite