Trio „italian“ la naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Campionatul italian de baschet este destinaţia preferată a jucătoarelor din naţionala feminină de baschet. Florina Păşcălău şi Andra Mandache sunt deja veterane în Italia în timp ce tânăra Elisabeth Pavel va juca din sezonul viitor pentru Napoli.

Păşcălău, unul dintre starurile tricolorelor, joacă de şapte sezoane pentru Acer Priolo, unde este deja considerată o jucătoare emblematică pentru club. A bifat 198 de meciuri în prima ligă italiană, dintre care 197 pe post de titular, cu medii pe carieră de 12,7 puncte şi 6,8 recuperări pe meci. Florina este extrem de apreciată de fanii din Priolo şi consideră micuţul orăşel din Sicilia a doua ei casă.

Şi Andra Mandache s-a obişnuit deja în Italia, unde este la al treilea sezon. După ce a evoluat la Acetum Cavezzon, Andra a semnat în această vară pentru echipa de liga a doua, Gea Magazzini Alcamo. Andra se va întâlni în A2 din Italia cu una dintre cele mai talentate tinere jucătoare din România, Elisabeth Pavel, care a semnat pentru sezonul 2010-2011 cu Napoli GCC, acolo unde va evolua ca titulară.

Perioada dificilă din punct de vedere financiar prin care trec cluburile afectează, indirect, şi naţionala de baschet feminin a României. Mai multe jucătoare de top încă nu au semnat contracte pentru viitorul sezon. Au fost afectate în special jucătoarele de la MCM Târgovişte, echipă care este în prag de desfiinţare. Anne Marie Părău şi Alexandra Uiuiu nu şi-au găsit încă echipă. În aceeaşi situaţie este şi Claudia Pop, fostă la Satu Mare. Nici conducătorul de joc Ancuţa Stoenescu nu şi-a reînoit încă înţelegerea cu ICIM Arad unde a jucat în ultima jumătate de sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite