Transferul verii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transferul verii
Transferul verii

Unul dintre cele mai importante transferuri realizate în intersezon a fost cel al conducătorului de joc american Kevin Burleson, 30 de ani, care a evoluat în NBA la Charlotte Bobcats.

Deşi nu a fost ales în draftul NBA la terminarea colegiului, Burleson a venit la Charlotte după ce a petrecut un an în prima ligă germană, la Walter Tigers Tubingen. El a jucat 39 de meciuri pentru Bob­cats, în sezonul 2005-2006, fiind însă folosit doar 8,7 minute în medie pe meci.

„Am ajuns în NBA datorită fostului meu antrenor din colegiu, care preluase echipa. Am jucat mai întâi într-o ligă de vară, cei de la Bobcats au fost impresionaţi şi am semnat un contract pe un sezon“, a povestit Burleson pentru site-ul oficial al ploieştenilor.

Conducătorul de joc a avut salariul minim pentru un debutant, 398.762 de dolari, dar a fost extrem de fericit pentru acel contract.

Născut în Seattle, Burleson provine dintr-o familie de sportivi unde cel mai celebru membru este fratele mai mic al lui Kevin. Nate Burleson este jucător de fotbal american la Seattle Seahawks, unde câştigă peste 7 milioane de dolari pe sezon.

Kevin a fost impresioant de ceea ce a văzut în România, în special de fetele frumoase pe care le-a întâlnit în grupul de majorele al ploieştenilor. El speră să câştige totul cu Asesoft, pentru a putea să adauge echipa ploieşteană în galeria preferatelor sale, alături de Charlotte Bobcats şi fosta Seattle Supersonics. „Nu ştiam nimic despre aceste locuri. Am venit aici din cauza lui Rashard Griffith care mi-a povestit despre Asesoft. Sper să aducem împreună al şaptelea titlu”, a mai spus Burleson. 

Topul transferurilor în Divizia A

Jucătorul                               Fosta echipă                              Actuala echipă


1.     Kevin Burleson    Idaho Stampede (SUA)    Asesoft Ploieşti
2.     Virgil Stănescu    KK Samara (Rusia)    Steaua Turabo
3.     Levente Szijarto    „U” Mobitelco Cluj    Asesoft Ploieşti
4.     Ionuţ Drăguşin    CSU Cuadripol Braşov    BC Argeş Piteşti
5.     David Lawrence    BC Argeş Piteşti    „U” Mobitelco Cluj
6.     Titus Nicoară    Traiskirchen (Austria)    Gaz Metan Mediaş
7.     Louis Darby    Energia Rovinari    BC Argeş Piteşti
8.     Bogdan Popescu    Energia Rovinari    Steaua Turabo
9.     Cristian Crăciun    CSU Sibiu    CS Otopeni
10.     Paul Helcioiu    BC Argeş Piteşti    CSM Bucureşti

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite