Titus, împăratul de sub coş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Titus Nicoară a fost omul care a schimbat jocul naţionalei României sub panou în primele meciuri ale tricolorilor din această campanie. Jocul extremei de 22 de ani a fost remarcat şi de Ghiţă Mureşan, prezent la meciul cu Suedia de la Cluj.

Cu o talie de extremă şi o forţă de pivot, Titus Nicoară a fost omul care a dat consistenţă jocului naţionalei României în primele meciuri din această campanie, care contează pentru o poziţie cât mai bună în urnele pentru preliminariile de la Eurobasket 2013.

Nu este genul de jucător care să iasă în evidenţă sau pentru care să existe scheme special puse la punct, însă la finalul jocurilor statisticile vorbesc pentru el. "Curăţenia" sub ambele panouri este responsabilitatea sa şi este mereu un "double-double" gata să se întâmple.

După meciul de la Cluj cu Suedia, fostul star al României în NBA, Ghiţă Mureşan, a remarcat travaliul lui Titus care a încheiat partida cu 16 puncte şi 10 recuperări, cum altfel decât un double-double. „Este extraordinar cât de mult poate să ajute echipa. Este prezent atât în atac cât şi în apărare, are un plasament extraordinar, mi-a plăcut foarte mult", a spus fostul pivot de la Washington Wizards şi New Jersey Nets.

Visează la euroligă

Deşi majoritatea colegilor săi de generaţie visează să joace în NBA, Titus şi-ar dori mai mult să fie star în Euroligă. A avut ocazia să plece în Statele Unite, pentru a evolua la colegiu, dar a preferat să-şi facă ucenicia într-un mediu profesionist european, în Austria. A revenit în sezonul trecut în campionatul intern, la Gaz Metan Mediaş, unde a fost unul dintre cei mai constanţi jucători, cu medii de 12,6 puncte şi 8,5 recuperări pe meci.

Drumul către visul său, evoluţia la o echipă de top din Europa, a trecut în această vară şi pe la Treviso, acolo unde a participat la cel mai puternic camp pentru tinerii jucători de pe bătrânul continent.

Baschetul, tradiţie de familie

Prin evoluţiile sale, Nicoară speră să continue cu succes tradiţia baschetbalistică din familia sa. Tatăl său, Horea Nicoară, face parte din generaţia de aur a baschetului bihorean de la Dinamo Oradea. El deţine cea de-a doua performanţă din istoria baschetului românesc la puncte marcate într-un singur meci, cu 69, după Mircea Cristescu („U" Cluj), cu 75 de puncte. Mama sa, Claudia Perţache, a fost multiplă campioană naţională la nivel juvenil.

Obiectiv: Eurobasket 2013

După ce FIBA Europe a decis desfiinţarea sistemului cu două divizii, echipele care în acest moment se află în eşalonul secund luptă pentru o clasare cât mai bună în actuala campanie, în vederea unei plasări într-o urnă valorică superioară în preliminariile pentru Eurobasket 2013. România se află în Grupa B alături de Suedia, Albania, Belarus şi Azerbaidjan.

Rezultatele României:România - Suedia 70-54
Albania - România 74-93
Următorul meci: 17 august: România - Azerbaidjan, ora 18.00, Sala Sporturilor „Constantin Jude", Timişoara

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite