Târgovişte este la un pas de event

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Formaţia din Cetatea Chindiei conduce seria cu scorul general de 2-0 şi poate închide finala Diviziei A fără înfrângere. Echipa de baschet feminin a clubului Municipal MCM Târgovişte a arătat că este o formaţie greu de învins în România, cel puţin în acest sezon.

După ce a cucerit Cupa României, MCM îşi continuă parcursul fără greşeală în campionat. Finala Diviziei A pare jucată după ce, în primele două partide, baschetbalistele antrenate de Cătălin Tănase au reuşit un scor identic ca diferenţă la puncte: 63-43 la Târgovişte şi 84-64.

Cele 26 de victorii consecutive din sezonul regulat al primei ligi la feminin, dar şi cele cinci succese fără înfrângere din play-off au demonstrat că Municipal este o forţă în România şi că este foarte greu să treci de sportive precum Monika Boriga, Larisa Toma, Annemarie Parău, Chrissy Givens şi Monique Coker.

Cu o bancă mai lungă decât a adversarelor sale, baschetbalistele din Târgovişte au câştigat şi lupta sub panouri. Rezervele de la Municipal, dacă le putem numi astfel pe Nikolett Turoczi, Cindy Valentin, Elena Dincă şi Monica Bukovszki, au înscris zece puncte în plus în fiecare meci faţă de jucătoarele de schimb de la LMK Sfântu Gheorghe.

FINALĂ DE TREI MECIURI

Cel mai bine a descris primele jocuri ale finalei Csaba Deri, antrenorul formaţiei din judeţul Covasna: „Când marchezi 43 de puncte într-un meci nu ai pretenţia că poţi să şi câştigi. Practic, aşa ceva este imposibil. Adversarele noastre au avut un procentaj extraordinar la aruncările de la semidistanţă şi distanţă şi au câştigat multe mingi la recuperare”.

De partea cealaltă, Cătălin Tănase a apreciat jocul foarte bun al componentelor echipei Municipal Târgovişte: „Victoriile noastre nu pot fi puse la îndoială. Când câştigi de o asemenea manieră, nimeni nu mai poate spune nimic. Vrem să demonstrăm că nu avem rival în România şi că avem puterea să închidem finala la scorul de 3-0 la general”.

În cele 32 de partide susţinute în competiţia internă, MCM a realizat statistici impresionante pe meci: 88,9 puncte, 15 intercepţii, 44 de recuperări şi 18 pase decisive într-o partidă, în timp ce LMK a avut 85 de puncte, 13 intercepţii, 41 de recuperări şi 13 pase decisive pe joc.

Larisa Toma şi Chrissy Givens au câştigat lupta sub panouri cu Ildiko Vass, Judith Kajdasi, Erzsebet Ambrus şi Olga Cazac, în timp ce Annemarie Parău, Monika Boriga şi Monique Coker au tranşat de partea lor supremaţia punctelor înscrise de la semidistanţă şi distanţă, acolo unde Ildiko Vass, Sharnee Zoll şi Salimata Diatta nu au reuşit procentaje satisfăcătoare.

Cel de-al treilea meci al finalei feminine ar putea fi şi ultimul. Miercuri, 20 mai, la Târgovişte, tricourile de campioni şi medaliile de aur vor fi în Sala Sporturilor din localitate. În cazul în care Municipal învinge pe LMK Sfântu Gheorghe, ultimul act se va încheia cu un sec 3-0. 

Meciurile finalei

Jocul 1, Târgovişte
Municipal – LMK    63-43

Jocul 2, Sf. Gheorghe
LMK – Municipal    64-84

Jocul 3, Târgovişte

Municipal – LMK se dispută pe 20 mai

Jocul 4, Sf. Gheorghe
LMK – Municipal se dispută pe 23 mai doar dacă LMK învinge la Târgovişte

image

Ştiam că vom câştiga meciul de la Sfântu Gheorghe, însă recunosc că nu ne aşteptam s-o facem la un asemenea mod. Am avut un procentaj foarte bun la aruncările din acţiune, şi acest lucru s-a văzut şi la finalul jocului.

image


Monika Boriga
jucătoare MCM

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite