Dream Team pentru Euroligă la Târgovişte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dream Team pentru Euroligă la Târgovişte
Dream Team pentru Euroligă la Târgovişte

Câştigarea FIBA Eurocup în acest sezon şi calificarea în Euroligă în ediţia 2010-2011 sunt ţelurile lui Gabriel Boriga, preşedintele echipei de baschet feminin MCM Târgovişte. Lotul echipei MCM Târgovişte a fost garnisit cu vedete de prim rang din baschetul mondial, iar bugetul vehiculat este unul record pentru baschetul feminin ro­mâ­nesc: 1 milion de euro.

După ce Asesoft Ploieşti a cucerit în 2005 primul trofeu european din baschetul românesc, FIBA Challenge Cup, acum MCM Târgovişte şi-a anunţat intenţia de a ataca FIBA Eurocup, a doua competiţie ca valoare în baschetul feminin european.

„Îmi doresc câştigarea acestui trofeu, dar nu este un obiectiv impus, deoarece nu vreau să pun presiune asupra jucătoarelor“, a declarat Gabriel Boriga, primarul oraşului Târgovişte şi preşedintele onorific al clubului.

Una dintre vedetele actualului lot este americanca Nicky Anosike, care joacă în liga profesionistă nord-americană, WNBA, la Minnesota Lynx. Anosike, componentă a naţionalei SUA la jocurile pan-americane din 2007, unde a cucerit medalia de aur, a fost aleasă în 2009 în All Star Game-ul WNBA.

Asemenea multor jucătoare din SUA, care vin să joace în Europa în timpul pauzei competiţionale din WNBA, Nicky va primi un salariu pe măsură. Din surse neoficiale ea va fi recompensată regeşte la Târgovişte, cu 175.000 de euro pentru un sezon.

Alături de Nicky vor mai juca la MCM şi alte superjucătoare. Emma Randall, vicecampioană olimpică în 2008 şi campioană mondială în 2006 cu naţionala Australiei sau Tatyana Troina, starul naţionalei Belarusului, locul patru la Campionatele Europene din acest an, din Polonia, sunt doar două exemple.

Cu gândul la Euroligă

„La anul îmi doresc să jucăm în Euroligă. Putem accede acolo pe uşa din faţă, câştigând FIBA Eurocup sau cu ajutorul unui wild-card“, a declarat Gabriel Boriga. „România, pe baza bunelor relaţii pe care preşedintele FR Baschet, Carmen Tocală, le are la forul european, a avut şi anul acesta un wild-card, dar am considerat că nu suntem încă pregătiţi pentru cea mai tare competiţie din Europa“, a mai spus preşedintele târgoviştenilor. 

Bugetul este unul generos fără de care o astfel de performanţă nu ar fi posibilă. Deşi nu a fost anunţat oficial, surse din baschetul românesc îl estimează la circa 1 milion de euro.

„25 la sută din buget vine de la Consiliul Local şi este folosit pentru cheltuielile administrative, iar restul de 75 la sută vine de la sponsori, cu ajutorul cărora am putut aduce astfel de jucătoare în România“, a fost singura precizare a preşedintelui Gabriel Boriga legată de partea financiară.

image

La anul îmi doresc să jucăm în Euroligă. Putem accede acolo pe uşa din faţă, câştigând FIBA Eurocup sau cu ajutorul unui wild-card.

image


Gabriel Boriga
preşedinte MCM Târgovişte

Cele mai mari bugete din diverse sporturi

CFR Cluj (fotbal)8 milioane de euro

Metal Galaţi (volei feminin) 2 milioane de euro

Oltchim Rm. Vâlcea
(handbal feminin) 1,5 milioane de euro

HCM Constanţa (handbal masculin) 1 milion de euro

MCM Târgovişte (baschet feminin) 1 milion de euro

Asesoft Ploieşti (baschet masculin) 1 milion de euro

Sumele nu sunt oficiale

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite