Szijarto şi Burlacu dau startul spectacolului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După atâtea succese împreună, cei doi buni prieteni vor fi adversari în ediţia cu numărul 60 a Diviziei A. Levente Szijarto şi Cătălin Burlacu, cei mai titraţi jucători români în activitate, se vor duela pentru campionat într-un sezon care se anunţă incendiar.

Cei doi jucători ai naţionalei ţării noastre au împreună 12 titluri de campioni ai României, avantajul fiind de partea lui Szijarto cu 7 trofee. Ei sunt şi protagoniştii celor mai spectaculoase transferuri ale verii, Levi părăsind Ploieştiul pentru principalii contracandidaţi la şefie, “U” Cluj, în timp ce Burlacu a revenit în ţară după două sezoane petrecute în străinătate. Foşti coechipieri şi prieteni în continuare, Levi şi Cătălin vor fi după multă vreme adversari (miercuri, la Ploieşti, la meciul Asesoft -  “U” Cluj) şi au acceptat să dea startul Diviziei A în „Adevărul Sporturi“.  

Levi visează la o finală cu fosta sa echipă

Adevărul: Ce te-a determinat să te transferi la Cluj, principalii adversari ai celor de la Ploieşti?

Levente Szi­jar­to: Am considerat că e timpul să încerc ceva nou. Este o nouă provocare pentru mine şi îmi doresc să ajut echipa Clujului, care de câţiva ani luptă pentru a cuceri titlul naţional. Dar a fost o hotărâre foarte greu de luat. Am pus în balanţă ceea ce am făcut la Ploieşti şi ceea ce urma să fac la Cluj şi am avut nevoie de câteva săptămâni de gândire.

Cum crezi că va fi relaţia cu suporterii, având în vedere că până în sezonul trecut făceai parte din cea mai contestată echipă, aici, la Cluj?

Eu cred că dincolo de faptul că şi-au susţinut echipa, şi e normal să trateze altfel adversarul, fanii clujeni ştiu să aprecieze valoarea jucătorilor indiferent unde evoluează. La fel şi eu apreciez atmosfera senzaţională pe care o creează la fiecare meci. Eu mă bucur că la prima partidă jucată în faţa lor (amicalul cu Gaz Metan Mediaş - n.r.), suporterii m-au primit bine şi mulţi dintre ei s-au declarat bucuroşi că am ales Clujul pentru sezonul următor.

Cum vezi sezonul care urmează, având în vedere şi regula “şapte străini în lot plus un român obligatoriu pe teren”?

Va fi un campionat foarte strâns dincolo de orice regulă. Cred că această regulă cu un român pe teren va fi benefică pentru echipa naţională. În ceea ce priveşte numărul de jucători străini, cred că ar fi fost prea mulţi dacă nu se juca cu un român pe teren.

Crezi că finala va fi din nou Cluj-Ploieşti?

Categoric, abia aştept.

Ce îi transmiţi lui Cătălin Burlacu?

Păi nu ştiu ce să-i mai spun, că am petrecut două luni la naţională împreună. I-am cam spus tot (râde). Serios acum, îi spun bine a revenit în campionat şi sunt sigur că Divizia A creşte în valoare odată cu sosirea lui.

Îi urezi să câştige titlul?

(Râde) Asta nu cred că pot să-i urez, vedem cum facem, poate împărţim titlul şi Cupa.

BURLACU vrea să reînnoade tradiţia

Adevărul:  Cătălin, ce te-a determinat să revii în Divizia A?

Cătălin Burlacu: În primul rând, nivelul campionatului, care a crescut foarte mult. Au venit aici jucători din ce în ce mai buni. Eu mi-am îndeplinit deja un vis foarte mare, acela de a juca în străinătate la un nivel foarte înalt şi a contat foarte mult şi determinarea patronului de la Asesoft, care a dorit foarte mult să mă aducă înapoi.  El are dorinţa de a crea o nouă poveste frumoasă la Ploieşti, iar eu sunt gata de o nouă colaborare de succes.

Cum vezi campionatul prin prisma schimbărilor care au avut loc în vară?

Îl văd destul de echilibrat, în special la nivelul primelor 4-5 poziţii. Cred că această regulă care obligă echipele să joace mereu cu un român pe teren poate creşte nivelul jucătorilor autohtoni. Ei vor evolua astfel mai multe minute, iar responsabilitatea va creşte, ştiind că echipa se bazează pe ei.

Va fi concurenţă între tine şi Virgil Căruţaşu?

Eu aş numi-o colaborare, nu concurenţă. O să încercăm să ne completăm cât mai bine, poate că ce face el nu pot să fac eu, şi invers. Vor exista probabil momente în care o să fim în acelaşi timp pe teren. Suntem amândoi la o vârstă când nu mai poate fi vorba de concurenţă, ci doar să ne completăm unul pe celălalt şi să încercăm să îmbunătăţim jocul echipei.

Te aştepţi la o nouă finală Cluj-Ploieşti?

E prea devreme să vorbesc acum. Nu am văzut încă niciun meci, nu îmi dau seama care este potenţialul adevărat al echipelor. Sunt multe echipe care s-au întărit în această vară.

Ce îi transmiţi lui Levi?

Îi doresc multă sănătate, să îşi vadă serios de jocul lui, de planul lui pe care cred că îl are în cap odată ce a ales să plece de la Asesoft. Ca şi campion, trebuie să se gândească că următorul pas trebuie să fie undeva mai sus. Dar asta numai el ştie.

Crezi că va câştiga titlul?

Am spus, eu îi urez tot ce-i mai bun pentru el. Însă trebuie să conştientizeze că, dacă a plecat de la Asesoft, n-o să-i fie atât de uşor. De împărţit nu prea avem ce să împărţim, că la baschet nu există scor egal (râde).

Debutul sezonului

Cupa României,  8 octombrie: “U” Mobitelco Cluj-CSU Asesoft Ploieşti, în direct la Telesport, ora 19.00. Celelalte partide sunt: Elba Timişoara-Dinamo Bucureşti, BCA Piteşti-Rapid Bucureşti, BC Mureş-Gaz Metan Mediaş, CSM Craiova-BC Târgovişte, CSU Sibiu-CS Energia Rovinari şi CSU Braşov-CSM Oradea.

Divizia A, programul Etapei I, masculin, 11 octombrie: CSM Craiova-CSU Sibiu,  CSM Oradea-CS Otopeni, Elba Timişoara-BC Mureş, BCA Piteşti-CSU Ploieşti, Energia Rovinari-CSU Braşov, Gaz Metan Mediaş-BC Târgovişte, Rapid Bucureşti-“U” Mobitelco Cluj-Napoca, Dinamo Bucureşti stă. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite