Supertransfer la naţionala masculină de baschet. Pini Gershon, noul selecţioner!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pini Gershon (cu faţa) este un tehnician vulcanic
Pini Gershon (cu faţa) este un tehnician vulcanic

Echipa naţională de baschet masculin a României va fi pregătită de cunoscutul antrenor israelian Pini Gershon, informează Federaţia Română de Baschet pe site-ul său oficial. Gershon, un de fel de Fabio Capello în baschet, a câştigat de două ori Euroliga cu Hapoel.

Gershon va fi director tehnic, iar Dan Shamir va fi antrenor, iar contractele dintre FR Baschet şi cei doi tehnicieni israelieni vor fi semnate pe 7 martie.

Pini Gershon activează în prezent la Maccabi Tel Aviv. De-a lungul carierei a pregătit mai multe echipe, Maccabi Tel Aviv, Maccabi Rishon LeZion, Hapoel Galil Elyon, Hapoel Gan Shmuel-Menashe, Hapoel Tel Aviv şi Hapoel Ierusalim. Cele mai mari succese le-a avut cu Maccabi Tel Aviv, cu care a câştigat Euroliga (2004, 2005). Gershon a mai pregătit şi echipa elenă Olympiakos Pireu, fiind considerat unul din cei mai mari antrenori ai Europei.

Dan Shamir a activat ultima dată ca secund la Dinamo Moscova, iar in prezent antrenează pe Bnei Hasharon, dar şi la şcoala de baschet din Israel. Shamir a fost şi antrenor secund al lui Pini Gershon la Maccabi Tel Aviv.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite