Stea de Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanul Robert Turner a adus la Steaua Turabo Bucureşti ceva din magia celor de la Harlem Globetrotters, la care a evoluat timp de trei ani. Poreclit „Hollywood“, Turner a fost în România în 2007 cu magicienii baschetului, iar acum îşi doreşte să câştige titlul cu roş-albaştrii.

Atunci când a vizitat prima oară România, acum trei ani, împreună cu cea mai faimoasă echipă de baschet din lume, Robert Turner nu se gândea cu siguranţă că va ajunge să evolueze aici, culmea, tot într-un echipament cu stele roşii şi albastre. Achiziţionat în această vară de Steaua Turabo, americanul de 28 de ani are deja două sezoane profesioniste în Europa, unul în Germania şi celălalt în Finlanda. Nu i-a fost greu să se adapteze stilului de baschet mult mai strict după ce a cutreierat întreaga lume făcând doar spectacol pe teren. „Până la urmă e tot baschet, te antrenezi şi joci, doar că într-o echipă profesionistă trebuie să renunţi la toate giumbuşlucurile pe care le fac cei de la Harlem. Trebuie să fii mult mai serios pe teren", spune Robert Turner.

Maestru al slamdunk-ului

Are o detentă impresionantă, care l-a şi adus în atenţia „magicienilor baschetului", şi a fost finalist al concursului de slamdunk organizat cu ocazia All Star Game-ului din Germania, pe vremea când juca pentru Köln 99-ers. Şi la Harlem era unul dintre principalii responsabili cu fazele petrecute la mare înălţime iar în primele meciuri pentru Steaua a oferit câteva crâmpeie cu modul în care poate să „leviteze". Cu toate acestea nu consideră coşul de sus ca fiind „semnătura" sa.  „Nu aş spune că dunkul este procedeul meu preferat, dar este aruncarea cu cel mai mare procentaj de reuşită şi atunci normal că de fiecare dată când am ocazia închei astfel o acţiune", explică Turner.

A vrut să fie star în NFL

Baschetul nu a fost întotdeauna marea sa pasiune şi când era puşti visa să ajungă în NFL, liga profesionistă de fotbal american. „Am fost încă de mic bine dezvoltat din punct de vedere fizic şi îmi doream să fiu jucător de fotbal. Dar când am ajuns la liceu crescusem deja foarte mult în înălţime, astfel că m-am concentrat mai mult asupra baschetului", povesteşte Turner.

Cariera nu i-a dat ocazia să ajungă în NBA, chiar dacă a jucat pentru Phoenix Suns într-una din ligile de vară din Statele Unite. Dar, ca aproape orice californian, este fan al celor de la Lakers şi a lui Kobe Bryant. Îşi doreşte să fie campion, asemenea lor, şi pentru asta va lupta în acest sezon al Diviziei A, alături de coechipierii săi.

„Vorbim mult despre asta în vestiar. Avem un nucleu de jucători talentaţi, antrenorul are încredere în noi şi vom încerca să devenim din ce în ce mai buni. Orice rezultat mai slab de o prezenţă în finală ar fi o dezamăgire, dar noi vrem să fim campioni", a mai spus americanul.

"Orice rezultat mai slab de o prezenţă în finală ar fi o dezamăgire."
Robert Turner baschetbalist

Robert Turner

Vârstă: 28 de ani
Înălţime: 2,06 metri
Greutate: 97 de kilograme
Număr: 21
Carieră:
- 2001-2005 Universitatea Pepperdine (SUA)
- 2005-2008 Harlem Globetrotters
- 2008-2009 Köln 99-ers (Germania)
- 2009-2010 Lappeenranta NMKY (Finlanda)

Inedit:

- A fost poreclit „Hollywood" de către cei de la Harlem pentru că de fiecare dată când intra pe teren o făcea ca un star şi, în plus, e născut în California.
- Nu este obişnuit cu frigul, dar s-a „antrenat" în Finlanda pentru iernile din România. „Mergeam la şcoală pe malul oceanului, nu mă voi obişnui niciodată cu frigul", spune Turner.
- Nu a renunţat la prima sa pasiune şi este la curent cu tot ce se petrece în NFL, fiind un mare fan al celor de la San Diego Chargers.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite