Start la profesionism!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gabriela Mărginean a debutat sâmbătă noapte în WNBA, fiind, după Florina Păşcălău, a doua româncă din liga profesionistă de baschet feminin din Statele Unite. Mărginean a fost păstrată în lotul cu care Minnesota Lynx va aborda noul sezon după trei săptămâni de cantonament, în urma cărora echipa a tăiat de pe listă patru jucătoare.

Clujeanca, care a plecat în Statele Unite la doar 17 ani pentru a-şi urmări visul de a juca în baschetul profesionist american, a mai bifat o realizare în deja strălucitoarea sa carieră. Gabriela Mărginean a debutat sâmbătă noapte în WNBA şi chiar dacă nu a evoluat decât trei minute şi şi-a trecut în cont o recuperare, fără a marca niciun punct, îşi poate considera visul împlinit.

Este însă doar o nouă bătălie câştigată de Gabriela, care a devenit unul dintre starurile baschetului din Philadelphia prin evoluţiile sale de la colegiul Drexel.

Acum o ia din nou de la capăt, la fel ca în prima zi de liceu, sau în prima zi de la universitate. Ultimele trei săptămâni au fost cele mai istovitoare din cariera ei, luptând zi de zi la antrenamente pentru un loc în echipa cu care Lynx abordează noul sezon. Trebuia să demonstreze că merită să joace printre cele mai bune jucătoare din Statele Unite.

„Nu am ştiut până în ultima clipă care va fi decizia antrenoarei. M-am înţeles bine cu ea de-a lungul perioadei de cantonament, dar nu ştiam ce concepţie are şi cum vrea să construiască lotul. Eram cinci-şase jucătoare care ne luptam pentru un singur loc şi sunt fericită că am reuşit să ajung în echipă", a declarat Mărginean.

Salariu de 35.000 de dolari

Gabriela a reuşit evoluţii excelente pentru o debutantă în meciurile amicale, marcând 12 puncte cu Chicago Sky şi 10 puncte în partida cu naţionala Chinei. De asemenea, în meciul cu Sky, românca a fost liderul echipei sale la recuperi, cu nouă reuşite. M

ărginean va primi în primul sezon un salariu de cel puţin 35.190 de dolari, venitul minim pe care îl poate primi o debutantă în liga profesionistă pentru cele cinci luni cât durează campionatul. 

A avut o adversară celebră

Gabriela Mărginean a avut azi-noapte, în primul său meci din WNBA, o adversară faimoasă, nimeni alta decât fosta atletă americană Marion Jones. Aceasta a revenit la prima sa dragoste, baschetul, după ce a fost implicată într-un imens scandal de dopaj. Jones a petrecut şase luni după gratii şi a fost nevoită să returneze toate cele cinci medalii olimpice, după ce a recunoscut că s-a dopat la Jocurile Olimpice de la Sydney.

Americanca, care a jucat baschet timp de patru sezoane, în colegiu şi a câştigat campionatul universitar în 1994 cu North Carolina, a semnat un contract pentru un sezon cu Tulsa Shock. Ea a evoluat patru minute la debut, fără a marca vreun punct.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite