Stănescu este cu gândul tot la Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil s-a acomodat perfect la noua sa echipă
Virgil s-a acomodat perfect la noua sa echipă

La mai bine de două luni de la plecarea în Italia, unde a ajuns titular la Banca Tercas Teramo, românul se gândeşte în continuare şi la echipa pentru care a jucat şase meciuri în Divizia A. Pivotul român îşi doreşte să revină la echipa militară pentru finalul sezonului, dar totul depinde de parcursul celor de la Tercas în liga italiană, acolo unde au ca obiectiv playoff-ul.

La mijlocul săptămânii trecute, Virgil Stănescu a obţinut prima victorie în Eurocup alături de noua sa echipă, scor 95-87 cu Galatasaray Istanbul. A fost titular pentru a patra oară şi a contribuit cu şase puncte şi două recuperări la o victorie mult aşteptată de către cei de la Teramo. Se pare că seria neagră s-a încheiat după ce, cu excepţia partidei cu Siena, înfrângerile au venit la mai puţin de şapte puncte diferenţă, inclusiv în deplasarea de la Berlin, acolo unde italienii au cedat la doar două puncte, 75-73.

Pentru pivotul român, perioada de acomodare, în special din punct de vedere baschetbalistic, nu s-a încheiat încă. "Evoluez pas cu pas. Am jucat la început trei-patru minute, apoi 10-15 minute, am fost şi titular. Sper ca lucrurile să meargă spre bine", a declarat Stănescu pentru „Adevărul Sporturi". "Concurenţa a fost foarte mare pe postul de pivot şi deja au renunţat la unul dintre jucători, James Thomas, un american care a fost titularul postului", a mai spus jucătorul român.

Baschet pe pâine la Teramo

Deşi este un orăşel de doar 50.000 de locuitori, Teramo mănâncă baschet pe pâine. "Deşi avem o sală mică în comparaţie cu alte arene din Italia, de doar 3.500 de locuri, atmosfera este extraordinară la fiecare meci. Pe lângă spectatorii obişnuiţi avem şi tifosi, care trăiesc meciurile la intensitate maximă, cântă, dansează, se dezbracă în tribune, este incredibil", povesteşte Stănescu.

Rezultatele obţinute în ultimii ani, culminând cu ocuparea locului trei la finalul sezonului trecut şi prezenţa, în premieră, în cupele europene, au creat o adevărată emulaţie către baschet în micul oraş italian. "Tercas Teramo e un club care are nu mai puţin de 11 echipe de baschet la diverse niveluri de vârstă. Doar la U19 şi U17 sunt în total şase echipe. Este impresionant, având în vedere că tot oraşul are 50.000 de locuitori", precizează românul, care se află la prima sa prezenţă în campionatul italian.

Nu renunţă la Steaua şi nici la restaurant

După ce a evoluat şase partide, în debutul acestui sezon, pentru Steaua Turabo, Virgil Stănescu nu a renunţat complet la ideea de a reveni la echipa militară pentru a încheia ce a început. "În cazul în care voi termina sezonul mai devreme aici în Italia, aş putea reveni la Steaua. Nu este niciun acord scris în acest sens, însă eu îmi doresc acest lucru şi conducerea Stelei la fel. Am spus tot timpul că m-a încântat modul de organizare a clubului şi proiectele pe care le au pentru viitor", a precizat fostul căpitan al naţionalei României.

Şi chiar dacă este departe de casă, Stănescu urmăreşte îndeaproape şi noua sa afacere, pe care a deschis-o chiar înainte de plecarea în Italia: restaurantul "Transilvania Regia". "Încet, încet se mişcă. Lumea a început să vină, dar este nevoie de răbdare pentru ca oamenii să se obişnuiască să ne treacă pragul", a încheiat Stănescu.

Fanii aşteaptă calificarea în playoff

După ce a promovat în 2004 în prima ligă italiană, Banca Tercas a obţinut cea mai bună performanţă în sezonul trecut, locul al treilea înainte de playoff, acolo unde a pierdut însă în chiar primul tur. Totuşi, antrenorul Andrea Capobianco a fost numit tehnicianul anului în Italia, iar echipa s-a calificat în premieră în cupele europene, acolo unde evoluează în Eurocup. În acest sezon, înfocaţii fani ai echipei se aşteaptă la performanţe asemănătoare. "Obiectivul nostru este playoff-ul. Dar este un campionat puternic, echilibrat, şi vom avea parte de multe meciuri dificile, aşa cum am simţit şi în acest debut de sezon", a spus Virgil Stănescu.

No title

Virgil Stănescu în Italia:

Meciuri: 6
Puncte: 4,5 pe meci
Recuperări: 2,0 pe meci
Minute: 9,7 pe meci
În cupele europene:
2 meciuri, 11,4 minute,
5,5 puncte, 2,5 recuperări

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite