Stanescu face spectacol în Eurocup

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Stănescu
Virgil Stănescu

Pivotul român Virgil Stănescu a fost cel mai bun jucător al echipei Banca Tercas Teramo în victoria pe care italienii au obţinut-o în grupa A a Eurocup, pe teren propriu cu echipa ucrainiană Azovmash Mariupol, scor 85-77.

Stănescu a încheiat partida cu un double-double, 16 puncte şi 10 recuperări în numai 21 de minute petrecute pe teren, fiind, la egalitate cu fundaşul american Bobby Jones, tot cu 16 puncte, cel mai bun marcator al echipe sale. Stănescu şi-a completat evoluţia cu o intercepţie şi un capac, având procentaj de sută la sută la aruncările libere şi adunând cel mai mare index al eficienţei din echipa sa, cu 22.

Este a doua victorie consecutivă pentru Tercas Teramo în Eurocup, şi al doilea meci consecutiv cu peste 10 puncte marcate reuşit de Virgil Stănescu, care s-a aflat şi de această dată în cinciul de start trimis în teren de antrenorul Andrea Capobianco. Centrul român a dat semnalul revenirii pentru Teramo cu cinci puncte consecutive marcate pe finalul sfertului al treilea, atunci când oaspeţii conduceau cu opt puncte. Apoi a contribuit în sfertul al patrulea decisivi la forcingul echipei sale, care a preluat definitiv conducerea cu două minute rămase de joc. Azovmash a dominat în sferturile doi şi trei dar nu a reuşit să mai întoarcă soarta partidei pe final şi a înregistrat cea de-a treia înfrângere din tot atâtea partide. 

Virgil Stănescu are o medie de 9,0 puncte şi 5,0 recuperări pe meci în cele trei partide jucate până acum în cea de-a doua competiţie ca valoare din Europa.

Clasamentul Grupei A:

1. Alba Berlin 3  3  0  6p
2. Tercas Teramo  3  2  1  5p
3. Galatasaray 3  1  2  4p
4. Azovmash  3  0  3  3p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite