OMNISPORT: S-a lansat programul "Sport până la miezul nopţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Tineretului şi Sportului împreună cu Federaţia Română de Baschet au lansat marţi proiectul naţional "Sport până la miezul nopţii", în care copiii şi tinerii vor putea participa la diverse ateliere de baschet, atletism, dar şi desen pe tema sportului.

Startul progamului va fi dat miercuri, 3 iunie, pe stadionul Tineretului din Bucureşti, această primă etapă urmând să se încheie sâmbătă, 6 iunie. În cele patru zile alături de copii şi tineri la arenă vor fi prezenţi şi sportivi de preformanţă şi antrenori.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob-Ridzi, a vorbit despre ceea ce îşi propune proiectul: "Este important ca, încă de mici, copiii să facă primii paşi în sportul de performanţă. Mi-ar plăcea să văd cât mai multe federaţii interesate, nu doar de asigurarea condiţiilor de pregătire pentru sportivii de performanţă, ci dispuse să investească în viitor, prin gesturi simple, dar solide şi eficace. Fără o atitudine pro-activă în depistarea şi selectarea copiilor cu aptitudini pentru sport, succesele noastre în competiţii la nivel înalt vor fi tot mai puţine".

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, a spus la rândul ei: "Nu există limită de vârstă pentru performanţă, nu există decât limita pe care îţi propui să o depăşeşti". "Sperăm ca împreună să facem ceea ce ar fi trebuit de mult, să aducem în prim plan sănătatea copiilor noştri şi sănătatea naţiunii. Vom avea astfel de acţiuni atât în Bucureşti cât şi la Iaşi, Galaţi, Cluj, Târgovişte şi Timişoara. Prin acest program, tinerii vor putea juca baschet la sutele de panouri pe care le-am instalat deja în toată ţara", a mai spus preşedintrele FR Baschet.

Prezent la conferinţa de presă care a marcat lansarea evenimentului, Virgil Stănescu, căpitanul echipei naţionale de baschet a României, a declarat că înainte de a ajunge jucător profesionist a pracicat baschetul în aer liber. "Pentru mine acest program nu reprezintă o necunoscută, pentru că fac acest lucru în fiecare vară. Aşa m-am şi apucat de baschet, jucând în aer liber în anii de liceu", a spus Stănescu. El a participat în weekend-ul care a trecut la primul turneu din cadrul Campionatului de streetball Sport Arena ce are loc pe terenurile din cadrul complexului Politehnica şi va organiza aici în perioada 15-21 iunie un camp pentru copii numit "Basquareball by Virgil Stănescu".  "Nu este un mod mai frumos de a-ţi încheia ziua decât să scapi de stres seara târziu prin puţină mişcare. Acest lucru nu este valabil numai pentru copii, ci şi pentru oamenii mai în vârstă", a mai declarat Stănescu. 

"Sport până la miezul nopţii" este un proiect unic în România, care îşi propune să educe şi să informeze publicul cu privire la beneficiile practicării sportului.

În 2009 au fost montate panouri de baschet în mai multe municipii din România, iar în urma acestei iniţiative, la Ministerul Tineretului şi Sportului s-au primit peste 1.800 de solicitări din toată ţara. De altfel, de curând, a fost demarat un program în cadrul căruia gradiniţele să fie dotate cu mini-coşuri de baschet.

Proiectul "Sport până la miezul nopţii" continuă în Bucureşti şi alte 10 ari oraşe din ţară: Galaţi, Timişoara, Cluj, Târgovişte, Bacău, Iaşi, Oradea, Mediaş, Braşov, Constanţa. Programul se va încheia la sfârşitul anului 2009.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite