„Sper că ne-am revenit!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tenhicianul sibienilor crede că echipa a trecut peste perioada neagră din ultima vreme. După trei înfrângeri consecutive, Sibiul a câştigat cu Mediaş sâmbătă, scor 97-73, iar Schomers îşi doreşte ca jucătorii săi să fie în formă maximă înainte de playoff .

Adevărul: După trei înfrângeri consecutive, a venit, în cele din urmă, şi victoria. La ce vă aşteptaţi în continuare?

Peter Schomers: Mai avem cinci meciuri la dispoziţie până la playoff şi sperăm să ne revenim. Am început cu acest meci cu Mediaşul, dar eu sunt foarte mulţumit şi de cum a evoluat echipa la Ploieşti în partida cu Asesoft.

Am fost aproape să întoarcem rezultatul şi asta a contat mult pentru moralul echipei. Noi trebuie să ne revenim în special în apărare, apoi ofensiva va veni de la sine. Am analizat toate aceste meciuri, am avut şedinţe întregi de vizionare şi am încercat să punem la punct lucrurile pe care le-am greşit.

“Ploieştiul s-a cam plictisit acum”

Cum s-a ajuns totuşi ca o echipă de top să aibă o asemenea serie neagră?

Fără a folosi asta drept scuză, se ştie că fiecare echipă are o perioadă mai slabă de-a lungul unui sezon. A contat mult înfrângerea de la Cluj, apoi, chiar dacă am câştigat cu Timişoara, lucrurile nu au mai mers cum trebuie. Au venit înfrângerile de acasă cu Piteştiul şi cea de la Braşov, care au fost într-adevăr frustrante.

A fost şi o perioadă în care doi dintre fundaşii noştri din rotaţia de bază au avut probleme medicale. Kevin (Octavian Popa Calotă – n.r.) a lipsit trei săptămâni iar Earl Brown nu a fost apt sută la sută. Au fost mici aspecte care au dus la o ruptură în jocul nostru. Şi normal, atunci când vin înrângerile apar şi tensiunile.

La Ploieşti aţi fost de asemenea destul de aproape de o surpriză. Credeţi că vă puteţi măsura cu Asesoft într-o serie de playoff?

Sincer nu cred că ploieştenii au jucat foarte bine în acel meci. Cred că o pot face mult mai bine decât atât. Însă preocuparea noastră acum nu este să ne gândim ce va fi în playoff. Trebuie să jucăm cât mai bine pentru a ocupa o poziţie decentă înainte de postsezon. Acum toate echipele de la locul 2 la locul 7 joacă cu o anumită presiune şi sunt despărţite de una sau două victorii.

Clasamentul se schimbă mult după fiecare etapă. Asesoft este singura echipă care în momentul de faţă nu are nicio presiune şi asta se vede şi în jocul echipei. Cred că au devenit cam plictisiţi. În playoff şi celelalte echipe se vor elibera de o anumită presiune şi va fi interesant. Cred că ne putem măsura cu ei, acasă putem câştiga iar în deplasare orice se poate întâmpla. La fel cum şi la Cluj am fost foarte aproape să câştigăm am putea-o face şi la Ploieşti.

Vizaţi locul doi înainte de playoff, pentru a putea evita, cel puţin teoretic, Asesoft până în finală?

Fiecare ar vrea să fie pe locul doi. Nu vrem să punem accentul pe un asemenea obiectiv. Pentru noi este foarte important să fim într-o formă maximă atunci când începe playoff-ul. Rezultatele cred că vor veni de la sine. Acum trebuie să ne simţim bine, să jucăm de plăcere, să ne relaxăm, aşa am ajuns pe locul doi în prima parte a sezonului.

Trebuie să ne susţinem unul pe altul. Asta e important. Nu cred că va fi o tragedie dacă am fi pe şase, de exemplu. Într-o lună de acum înainte trebuie să fim pregătiţi. Altfel, dacă suntem pe locul doi, jucăm prost şi suntem eliminaţi în primul tur, nu ne va ajuta cu nimic.

Victoriile ascund lucruri murdare

Există o anumită presiune din partea managementului după aceste înfrângeri?

Eu simt presiune mai mult din partea mea. Presiune din partea managementului există de când am venit aici, indiferent că am câştigat sau că am pierdut, deja m-am obişnuit. Domnul Vulc (directorul tehnic al echipei – n.r.) e o persoană cu care uneori se lucrează destul de dificil, dar m-am obişnuit cu asta şi cred că putem realiza lucruri importante împreună.

Sunt unele semne că autoritatea dumneavoastră nu mai este aceeaşi în faţa jucătorilor. Mai aveţi vestiarul sub control?

E adevărat că am avut partea noastră de conflicte. Am avut o mulţime de întâlniri, individuale, cu echipa, ne-am cam săturat toţi de atâtea întâlniri. Am vobit mult în ultima vreme. Nu este vorba numai despre înfrângeri. Victoriile ascund multe lucruri murdare sub covor.

Atunci când începi să pierzi ele ies la iveală. Multe dintre lucrurile care au apărut acum nu sunt noi, dar ele au fost ţinute la interior pentru că echipa mergea. Acum însă cred că ne-am mai relaxat, de altfel chiar înaintea meciului de la Ploieşti am fost destul de relaxaţi. Eu nu vreau să fiu în acea postură din care să controlez totul, trebuie să fie o atmosferă care să le permită jucătorilor să evolueze cu mintea limpede, împăcată.

image

Pentru noi este foarte important să fim într-o formă maximă atunci când începe playoff-ul. Rezultatele cred că vor veni de la sine.

image



„Mulţumesc mult pentru suport”

Peter Schomers ne-a declara că se simte din ce în ce mai bine în România unde are mulţi prieteni şi apreciază foarte mult atitudinea fanilor care au fost aproape de echipă.

E adevărat că se mai enervează uneori, au fost câţiva acum câteva săptămâni la antrenament să ne ceară socoteală. Dar e ok. Sunt fani deosebiţi şi noi avem nevoie de sprijinul lor. Ne-au făcut să jucăm mai bine acasă, şi ştiu că ne-am jucat cu nervii lor în ultima perioadă dar îi rugăm să ne înţeleagă”, a spus antrenorul, care a avut şi un mesaj pentru susţinătorii echipei. „Mulţumesc mult pentru suport”, a spus Schomers, în româneşte.   

image


Galeria din Sibiu este una dintre cele mai puternice   Foto: Agerpres

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite