Spectacol sub panourile de baschet din Politehnică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacol sub panourile de baschet din Politehnică
Spectacol sub panourile de baschet din Politehnică

Aseară au început meciurile primei etape din campionatul Streetball Sport Arena 2009, care se desfăşoară pe terenurile de baschet din Universitatea Politehnică. Peste 1.000 de baschetbalişti amatorişi profesionişti din România, dar şi dinSerbia şi din Croaţia,participă la acest turneu. Meciurile sunt transmiseonline, pe www.3la3.ro, printr-o platformă GTS.

Pentru al cincilea an consecutiv, campionatul Streetball Sport Arena şi-a deschis aseară porţile pe terenurile de baschet din Universitatea Politehnică din Bucureşti. Campionatul va avea cinci turnee. În primul, care se desfăşoară până duminică la Politehnică, se luptă peste 230 de echipe, formate fiecare din  câte treijucători şi o rezervă. Programul de joc este afişat pe site-ul oficial al competiţiei, www.3la3. ro, iar prima minge a zburat către panou aseară, de la ora 17.00.

„Pentru că-şi dau sufletul pe teren, baschetbaliştii beneficiază de câte un masaj gratuit oferit de Ben-Gay. Cel mai important lucru este că avem la acest turneu peste 1.000 de jucători care îşi petrec weekendul împreună pe terenurile Sport Arena Politehnică“, a declarat, pentru „Adevărul“,Vlad Constantinescu, organizatorul competiţiei.

BASCHET NON-STOP
Noutatea absolută a turneului este faptul că, timp de trei zile şi trei nopţi, pe Sport Arena se joacă baschet non-stop! Noaptea intră pe teren jucătorii doar cu vârste peste 18 ani, organizaţi în echipe de câte cinci baschetbalişti. „Cei care nu intră sub panou zilele acestea nu trebuiesă se supere, pentru că până la finalul campionatului mai sunt încă patru turnee“, ne-a explicat Vlad Constantinescu. Turneul se bucură de prezenţa unor vedete din baschetul profesionist.

VEDETE PE TEREN
Aseară au intrat pe teren baschetbalişti din Serbia şi din Croaţia. Dintre aceştia îl enumerăm doar pe Marko Piplovic, un jucător de FIBA Euro- League (cu CSKA Sofia) şi în ULEB (cu KK Zagreb) şi component al naţionalei Croaţiei, deşi lista este lungă. Luptă sub panouri şi cunoscutul jucător român Virgil Stănescu, căpitanul naţionalei masculine de baschet a României.


Puştii de la „Traista şi Ciocanul“, al treilea an pe teren

Dintre baschetbaliştii de la Sport Arena Streetball, cei din gaşca „Traista şi Ciocanul“ se pot considera veterani. Au doar 17 ani şi joacă pentru a treia oară la campionat. „E un mod plăcut de a petrece timpul şi, în plus, ne place baschetul. Sperăm să câştigăm“, au explicat Marius Neagu şi Gogea Mădălin, elevi la Liceul „Aurel Vlaicu“ şi Doru Vlad, elev la Liceul „Ştefan Obregia“.


Ce se întâmplă la Turneul 1

Astăzi, în jurul orelor 20.00, intră în scenă căpitanul Virgil Stănescu, care face echipă sub panou cu fostul  fotbalist stelist Falemi. Tot laora 20.00 vor lupta în teren, de aceeaşi parte a baricadei, sârbul Zeljko Bubanja şi cântăreţul Cerebel. Mâine, de la ora 16.00, se vor desfăşura meciurile demonstrative. Este vorba de mecioul baschetbaliştilor cu dizabilităţi şi partida aşa-numită „All Star Game“, unde se întâlnesc sub panou cei mai buni baschetbalişti ai momentului din România şi nu numai. Vor urma concursul de slam-dunk şi meciurile din semifinale şi finale la toate categoriile.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite