Spectacol pe timp de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spectacol pe timp de criză
Spectacol pe timp de criză

Dan Niculescu, una dintre legendele baschetului românesc, crede că ediţia 2009-2010 va fi afectată de problemele financiare. Actualmente comentator al partidelor transmise de televiziunea naţională, Niculescu a jucat, atât la Dinamo, cât şi la Steaua şi duce dorul duelurilor de altădată.

Miercuri va debuta a 59-a ediţie a campionatului naţional de baschet masculin, una în care dificultăţile financiare întâmpinate de echipe în sezonul trecut vor fi resimţite în continuare.

„Cred că va fi un an dificil din punct de vedere financiar şi asta va afecta şi valoarea campionatului. Sunt puţine echipe care au reuşit transferuri spectaculoase în timp ce altele au mari dificultăţi înaintea sezonului”, ne-a declarat Dan Niculescu, unul dintre jucătorii de legendă ai României. După ce a evoluat în prima ligă până la 46 de ani, Niculescu a devenit antrenor iar în prezent este comentator pentru televiziunea naţională, cea care prin intermediul canalelor TVR 2 şi TVR 3 transmite partidele din Divizia A.

„Din ce am văzut până acum cei de la Asesoft par favoriţi şi în afară de ei cred că mai sunt doar 3-4 echipe care să aibă şanse la vârful ierarhiei. Este oricum prea devreme, meciurile din Cupa României nefiind relevante pentru ce se va întâmpla de-a lungul sezonului”, a mai spus Niculescu.

Dan Niculescu a fost unul dintre membrii generaţiei de aur de la Dinamo, din anii 80, atunci când derby-urile cu Steaua se jucau cu casa închisă.

Steaua-Dinamo nu va mai fi ca pe vremuri

Rivalitatea dintre cele două cluburi va fi reînnodată pe prima scenă odată cu reapariţia clubului militar, însă Niculescu, care a evoluat şi la Steaua pe finalul carierei, nu crede că atmosfera de atunci se poate repeta.

„Nu pot să uit miile de oameni care făceau coadă de la Piaţa Dorobanţi pentru a veni la Sala Floreasca. Erau trei, patru filtre de miliţieni care verificau biletele, dar fanii, inventivi, reuşeau să ajungă în sală şi fără bilet. Jucam astfel cu sala plină de spectatori până la marginea terenului”, îşi aduce aminte fostul jucător.

„Mi s-a întâmplat de mai multe ori să salvez o minge care se ducea în aut şi să fiu nevoit să aterizez pe spectatorii care stăteau pe jos la marginea terenului. Nu cred că acea atmosferă se va mai repeta. Acum există alte tentaţii. Atunci aceste meciuri constituiau una dintre puţinele distracţii ale românilor”, spune Dan Niculescu. 

Etapa I

Marţi 29 septembrie

Steaua Turabo – Atlassib Sibiu
(ora 17.15, în direct la TVR 2)

Miercuri 30 septembrie

Elba Timişoara – Asesoft Ploieşti (ora 18.00, în direct la TVR 2)
CSM Bucureşti – Gladiator Cluj
GM Mediaş – Cuadripol Braşov
CS Otopeni – BC Mureş
„U” Mobitelco Cluj – Dinamo
CSM Oradea – SCM „U” Craiova
BCM Piteşti – Energia Rovinari

image
image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite