BASCHET: Spania a sărbătorit titlul european, cu fast, la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: Spania a sărbătorit titlul european, cu fast, la Madrid
BASCHET: Spania a sărbătorit titlul european, cu fast, la Madrid

Baschetbaliştii spanioli, care duminică au devenit în premieră campioni ai Europei, au fost întâmpinaţi de zeci de mii de oameni pe străzile Madridului şi au fost onoraţi chiar de către regele Juan Carlos.

Programul de ieri al campionilor europeni a început cu o recepţie la Palatul Regal, acolo unde au fost întâmpinaţi de regele Juan Carlos. Un alt Juan Carlos, Navarro de data aceasta, conducătorul de joc al naţionalei iberice, a fost maestrul de ceremonii, tăind tortul dedicat campionilor.

„Campeones” s-au îndreptat apoi către Plaza Cibeles, fiind ovaţionaţi pe drum de zeci de mii de oameni. Alţi zeci de mii au aşteptat în piaţă, acolo unde Pau Gasol şi ceilalţi jucători le-au mulţumit, dedicându-le aurul pe care îl aşteaptă de aproape 75 de ani. Spania a cucerit argintul la chiar prima ediţie a europenelor, în 1935, jucând de atunci alte cinci finale, toate pierdute, pentru ca anul acesta să câştige pentru prima oară titlul.

Jucătorii s-au perindat rând pe rând la microfon, au cântat, au dansat, cel mai aclamat fiind campionul NBA Pau Gasol. „MVP, MVP” a scandat toată Plaza Cibeles în momentul în care cel care a dus Spania spre titlul european a ieşit în prim plan.

Baschetbaliştii spanioli au susţinut, în cadrul ceremoniei, candidatura Madridului la organizarea Jocurilor Olimpice din 2016.

Plaza Cibeles este locul tradiţional de sărbătoare al campionilor, anul trecut naţionala de fotbal fiind întâmpinată aici după cucerirea titlului continentat, tot aici fiind şi locul în care jucătorii echipei de fotbal Real Madrid sunt ovaţionaţi în cazul câştigării trofeelor naţionale sau internaţionale.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite