VIDEO-SPECTACOL: „Shal“, rusul zburător

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexander Shalygin (foto, la inel) s-a ridicat din nou deasupra tuturor, pentru a cuceri al doilea titlu european consecutiv la slam-dunk, în competiţia care a avut loc sâmbătă, pe terenurile Sport Arena din Politehnica Bucureşti.

"Shal", aşa cum este cunoscut "rusul zburător" de numai 21 de ani, a fost starul celei de-a doua ediţii a European Dunk Contest, competiţie recunoscută în lumea baschetului de stradă drept un adevărat Campionat European. La fel ca şi anul trecut, la prima ediţie, care a avut loc tot la Bucureşti, Shalygin şi-a făcut knock-out concurenţa după ce a plutit miraculos peste o maşină plasată în dreptul inelului de pe terenul "Adevărul".

Francezul Guy Dupuy, care anul acesta a câştigat o serie de concursuri de top din Europa şi Statele Unite, a rămas fără inspiraţie în finală, ezitând să răspundă provocării de a sări peste o maşină. A făcut-o însă cel de-al treilea finalist, olandezul Vincent Cristian van Sliedregt, "obstacolul" fiind doar o decapotabilă, spre deosebire de încercarea câştigătorului.

Sport Arena Streetball, turneul patru, s-a încheiat aseară târziu, nu înainte ca cei mai buni dunkeri din Europa să ofere o nouă demonstraţie aeriană. Lor li s-a alăturat şi Robert Turner, fost component al celor de la Harlem Globetrotters, care va evolua în acest sezon în România, la Steaua Turabo Bucureşti.

Vezi cele mai tari dunkuri de la concursul de sâmbătă:

European Dunc Contest 2010 from ADOM multimedia on Vimeo.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite