Serbia a revenit în top

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Serbia a revenit în top
Serbia a revenit în top

Cu o echipă în care veteran este Nenad Krstici, în vârstă de doar 26 de ani, şi cu patru jucători care au făcut parte în această vară din naţionala universitară, Serbia a fost marea surpriză de la Eurobasket 2009.

Indiferent de rezultatul finalei de aseară, cu Spania (disputată după închiderea ediţiei), sârbii, care i-au învins pe iberici în primul meci din grupe, au impresionat prin jocul lor.

Se ştiu deja echipele calificate la mondiale

Chiar dacă au fost destule momente de-a lungul turneului când lipsa de experienţă ar fi putut să-i coste meciurile, exuberanţa şi entuziasmul cu care au jucat elevii lui Duşan Ivkovici i-au făcut să treacă peste acele erori.

Miloş Teodosici, un jucător de 22 de ani, care evoluează de două sezoane la Olympiakos Pireu, a fost eroul sârbilor în semifinala dramatică cu Slovenia.

Teodosici a marcat 32 de puncte în duelul ex-iugoslav, dintre care 8 în prelungiri, fiind omul care a trimis meciul în repriza suplimentară cu o uriaşă aruncare de trei puncte. Sârbii au avut patru jucători sub 23 printre titularii din meciul cu Slovenia, iar de-a lungul turneului unul dintre jucătorii care au avut o mare contribuţie de pe banca de rezerve a fost Milan Macvan, de doar 19 ani.

În urma Eurobasket 2009 sârbii au obţinut calificarea la Campionatul Mondial care va avea loc anul viitor în Turcia, alături de naţionala ţării gazdă, calificată din oficiu şi de Spania, Grecia, Slovenia, Franţa şi Croaţia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite