Scottie Pippen şi Karl Malone incluşi în Hall of Fame

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dream Team, echipa de baschet a SUA care a câştigat titlul olimpic la Barcelona în 1992, precum şi alţi doi membri ai săi, Scottie Pippen şi Karl Malone, cu titlu individual, au fost incluşi vineri, în Hall of Fame (Panteonul Gloriei) din NBA.

În prezenţa legendelor Michael Jordan, Magic Johnson şi Larry Bird, în cadrul ceremoniei s-a adus un omagiu celor din "Dream Team".

"Intrarea în aceste Panteon, atât ca jucător cât şi ca membru al unei echipe, este un lucru incredibil", a declarat Karl Malone, având lacrimi în ochi.

În vârstă de 46 de ani, Malone a evoluat la Utah Jazz, a fost dublu campion olimpic cu SUA: el fiind şi membru al Dream Team II la JO de la Atlanta în 1996.

Desemnat în acelaşi an drept unul dintre cei mai mari 50 de jucători din istoria NBA, el a fost desemnat de două ori MVP în 1997 şi 1999.

Spre deosebire de Malone, Scottie Pippen (44 de ani) nu a foat ales niciodată MVP, însă a fost campion NBA în anii '90, alături de Michael Jordan cu echipa Chicago Bulls.

Pippen i-a adus un omagiu lui Michael Jordan: "MJ, ai marcat multe vieţi, însă în special al schimbat-o pe a mea. Cine ar fi spus că acest număul 23 (n.r. - purtat de Jordan la Bulls) va fi alături de mine la această ceremonie, după 23 de ani?", a declarat Pippen, venit la Chicago Bulls în 1987.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite