BASCHET: Şapte echipe româneşti merg în cupele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte echipe româneşti, MCM Târgovişte, LMK Sfântu Gheorghe, ICIM Arad şi CSM Satu Mare, la baschet feminin, şi CSU Ploieşti, CSU Braşov şi U-Mobitelco Cluj, la masculin, au confirmat participarea în sezonul 2009-2010 al cupelor europene.

La feminin, campioana MCM Târgovişte, vicecampioana LMK Sfântu Gheorghe şi ICIM Arad vor juca toate în FIBA Eurocup Women, competiţie în care au evoluat şi sezonul trecut, atingând faza şaisprezecimilor de finală.

Cel mai îndrăzneţ obiectiv propus este cel al campioanei MCM Târgovişte, care a făcut deja transferuri semnificative (7 jucătoare, din care 6 străine), pentru câştigarea Eurocup. Tragerea la sorţi va avea loc în 21 iulie, la Munchen.

Cea de-a patra formaţie feminină din România care va evolua în cupele continentale este medaliata cu bronz în sezonul 2008-2009, CSM Satu Mare, în Cupa Europei Centrale.

Există şi posibilitatea ca baschetul feminin românesc să fie reprezentat în Liga Balcanică de către o selecţionată a Bucureştiului, formată din jucătoare tinere, dar o decizie în acest sens nu a fost încă luată de federaţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite