Românii, la mare căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii, la mare căutare
Românii, la mare căutare

Jucătorii români sunt vânaţi pe piaţa transferurilor, în condiţiile în care, din sezonul următor, echipele vor putea avea doar cinci jucători străini. CSU Ploieşti şi CS Otopeni au fost cele mai active echipe pe piaţa transferurilor, asigurându-şi semnătura a doi fundaşi români de naţională.

Vizând un parcurs cât mai lung în Eurochallenge Cup, CSU Asesoft Ploieşti s-a mişcat rapid pe piaţa transferurilor. Cele mai importante mişcări au fost deja realizate, odată cu înnoirea contractelor pentru Cătălin Burlacu, Virgil Căruţaşu şi Rashard Griffith. 

Ploieştenii şi-au păstrat acelaşi nucleu în spaţiul de trei secunde, acolo unde au dominat majoritatea echipelor în sezonul trecut. Mai mult, Asesoft şi-a acoperit şi un post deficitar, acela de conducător de joc, rămas liber după plecarea lui Zoran Osmokrovici şi a lui Carl Krauser. Noul coordonator este Adrian Blidaru, cel care a cucerit patru titluri de campion cu Asesoft şi care a evoluat în sezonul trecut la CS Otopeni. 

Ploieştenii sunt în continuare în căutarea unor jucători români, aceasta fiind de fapt marea provocare pentru toate cluburile din Divizia A, în condiţiile în care din sezonul viitor doar cinci jucători străini pot fi înscrişi pe foaia oficială la un joc.

„Ne mai trebuie neapărat măcar încă un jucător român şi, tocmai din această cauză, aşteptăm să finalizăm discuţiile cu Dan Păltinişan – de la BCM Timişoara şi Levente Szijarto, de la U Mobitelco Cluj Napoca”, a mai precizat Alexandru Iacobescu. Ploieştenii aşteaptă şi un răspuns de la Arvydas Cepulis, cel mai bun marcator al echipei în sezonul trecut, cu 15,7 puncte pe meci. Şansele ca lituanianul să revină sunt însă destul de mici.

Otopeni decolează către noul sezon

După locul 4 obţinut în sezonul trecut, cel mai bun din scurta istorie a clubului, CS Otopeni îşi doreşte cel puţin o repetare a performanţei în actualul sezon. Astfel, echipa de lângă aeroport s-a mişcat repede şi a reuşit achiziţionarea a doi jucători români de naţională, fundaşul Andrei Mandache şi extrema-pivot Cristian Crăciun.

Ambii au sosit liberi de contract, Mandache de la CSU Cuadripol Braşov şi Crăciun de la CSU Sibiu. La Otopeni au sosit deja şi doi jucători din fosta Iugoslavie, Igor Mijailovici şi Nenad Sulovici, iar conducerea clubului caută acum încă un jucător străin.

Două dintre starurile echipei în sezonul trecut LeVar Seals şi Andrei Căpuşan şi-au prelungit contractele şi pentru sezonul viitor. Din cauza crizei financiare, ei chiar au acceptat şi o micşorare de salariu. 

Tudor Costescu va antrena CSM Bucureşti

Antrenorul secund al naţionalei universitare a României, Tudor Costescu, va pregăti din sezonul viitor pe nou promovata CSM Bucureşti. Costescu a antrenat în sezonul trecut pe BC Târgovişte, care a încheiat sezonul trecut pe locul 13.  O altă schimbare la nivel de antrenor a operat-o Gaz Metan Mediaş, care va fi antrenată de sârbul Bruno Soce, un tehnician experimentat care vine după două sezoane petrecute la Novy Jicin în Cehia. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite