România va întâlni Italia, Germania, Serbia şi Belgia în recalificările pentru CE de baschet feminin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţionala de baschet feminin a României va juca în grupa B de recalificare la Campionatul European din 2011 (Polonia), cu Italia, Germania, Serbia şi Belgia, conform tragerii la sorţi de vineri.

În grupa A vor evolua Ucraina, Ungaria, Finlanda, Bulgaria şi Olanda, iar în grupa B vor juca România, Italia Germania, Serbia şi Belgia.

În fiecare grupă, meciurile se vor juca sub forma unui turneu, între 3 şi 8 iunie 2011, locaţiile urmând a fi stabilite de FIBA, în urma solicitărilor venite din partea echipelor participante.

Naţionala României va juca, în ordine, cu Serbia (3 iunie), Germania (4 iunie), Belgia (5 iunie), Italia (8 iunie).

"Avem o grupă dificilă. Teoretic, şanse există, totul depinde însă de noi, dacă vom repara greşelile din campania din această vară, dacă vom juca pline de devotament, dovedind că ne dorim cu adevărat să ajungem din nou la un turneu final. O altă problemă o constituie lipsa perioadei de pregătire. Recalificările încep în iunie, când abia se termină campionatele naţionale... Pe nemţoaice le-am învins în această vară, Serbia o cunoaştem şi, mai mult, cred că puteam să o învingem şi anul acesta. Despre Belgia, recunosc, nu ştiu mare lucru, iar în ce priveşte Italia, pot zice că nu mai are echipa puternică din urmă cu câţiva ani. Şansele sunt mici, mai ales că doar o singură echipă din zece, merge în Polonia, dar nimic nu e imposibil. Pentru mine ar fi o bucurie imensă să reuşim calificarea", a declarat pivotul Florina Paşcalău, după tragerea la sorţi, pentru site-ul FR Baschet.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite