BASCHET: Doi “lunetişti” au semnat cu Asesoft Ploieşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BASCHET: Doi “lunetişti” au semnat cu Asesoft Ploieşti
BASCHET: Doi “lunetişti” au semnat cu Asesoft Ploieşti

Lituanianul Arvydas Cepulis, cel mai bun marcator al campioanei României la baschet, Asesoft Ploieşti, în sezonul precedent şi-a prelungit cu încă un an contractul, iar alături de el a fost transferat un alt excelent aruncator de trei puncte, francezul de origine română Brice Kalala Kabengele, de la CSU Sibiu.

Cepulis a fost principalul marcator al campioanei în sezonul 2008-2009, cu 15,7 puncte pe meci şi un procentaj al aruncărilor de trei puncte de 44,9 la sută. El este jucătorul care a marcat cele mai multe aruncări de la distanţă din întreg campionatul, cu 102 reuşite, la mare distanţă de al doilea clasat la acest capitol, Nenad Markovici de la Elba Timişoara care a reuşit să înscrie de 84 de ori din spatele semicercului.

Cepulis, 29 de ani, 1,95m, a sosit acum două sezoane la Ploieşti şi a devenit în scurt timp unul dintre jucătorii preferaţi ai fanilor, fiind unul dintre cei mai temuţi aruncători de la distanţă din campionatul intern. Lituanianul este de asemenea câştigător al concursului de aruncări de trei puncte de la All Star Game-ul disputat chiar la Ploieşti în 2008.

La acelaşi meci al vedetelor, Brice Kabengele, cealaltă nouă achiziţie a prahovenilor, a fost încoronat campion la concursul de slam-dunk. Kabengele, 1,95m, 28 de ani, nu a avut un ultim sezon prea fericit la CSU Sibiu, unde a reuşit în 33 de meciuri jucate o medie de 6,5 puncte pe meci şi 1,9 recuperări, fiind însă folosit doar 17 minute în medie pe meci. Un jucător spectaculos şi atletic, la rândul său un excelent aruncător de trei puncte, Kabengele a evoluat şi pentru naţionala României.


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite