OLIMPISM: Fostul baschetbalist croat Tony Kukoc vrea să revină la Olimpiadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
OLIMPISM: Fostul baschetbalist croat Tony Kukoc vrea să revină la Olimpiadă
OLIMPISM: Fostul baschetbalist croat Tony Kukoc vrea să revină la Olimpiadă

Unul dintre cei mai valoroşi baschetbalişti europeni din istorie, croatul Toni Kukoc vrea să participe la ediţia din 2016 a Jocurilor Olimpice care va avea loc la Rio de Janiero... la concursul de golf!

După ce golful a fost declarat recent sport olimpic, urmând a intra în program la Olimpiada de la Rio de Janiero, fostul baschetbalist şi-a anunţat planurile sale. „Golful este marea mea pasiune, după ce m-am lăsat de baschet. Cred că este unul dintre cele mai interesante jocuri. Rezultatele mele până acum sunt bune pentru un amator, dar voi încerca să devin din ce în ce mai bun”, a declarat Kukoc pentru săptămânalul croat „National”.

Kukoc, 41 de ani, trăieşte în prezent în Chicago, şi joacă golf de patru sau cinci ori pe săptămână, printre partenerii săi fiind foştii coechipieri de la Chicago Bulls, Michael Jordan şi Scottie Pippen

Croatul a participat la trei ediţii ale Jocurilor Olimpice. În 1998, la Seul, a cucerit medalia de argint cu naţionala Iugoslaviei la fel ca şi în 1992, la Barcelona, acolo unde a pierdut, cu naţionala Croaţiei, finala disputată în faţa Dream Team-ului american. Apoi, în 1996, a ocupat doar locul al şaptelea cu naţionala Croaţiei.

„Nu văd ce m-ar putea împiedica să reprezint încă o dată naţionala Croaţiei la Jocurile Olimpice. Mi-ar plăcea acest lucru”, a mai spus Kukoc, care a evoluat în carieră la Jukoplastika Split, Benetton Treviso, Chicago Bulls şi Milwaukee Bucks, fiind unul dintre puţinii jucători care deţin atât titlul Euroligii cât şi pe cel NBA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite